Everton v Liverpool preview

Derby-ul de pe Merseyside sărbătoreşte astăzi cel de-al 225-lea meci. În clasament ambele echipe stau pe la mijloc, sunt despărţite doar de un punct, dar acest lucru nu poate să oprească afluxul de spectatori care vor fi prezenţi pe Goodison Park.
Istoria celor două echipe de cartier şi bulevard începe de prin anul 1885 când clubul Everton, fondat în 1878 are şi secţie de fotbal, evoluând pe terenul Anfield, deţinut de preşedintele clubului, John Houlding. În anul 1892 John Houlding se ceartă cu ceilalţi acţionari ai clubului „caramelelor” şi scoate echipa de pe Anfield, urmând ca să fondeze clubul Liverpool. De atunci Everton se va muta puţin mai departe de Anfield, pe Goodison Park, dar pe aceeaşi arteră, Merseyside. Deci rivalitatea împlineşte vârsta de 123 de ani, ajungându-se astăzi la meciul cu numărul 225.
Pentru „caramele” vestea bună este revenirea la antrenamente a fundaşilor John Stones şi Seamus Coleman, de la accidentări la genunchi şi pulpa piciorului. Muhamed Besic nu va putea fi recuperat până la ora începerii meciului iar Kevin Mirallas este suspendat.

Citeste si:  Swansea v Man United preview
„Cormoranii” au speranţa recuperării lui Christian Benteke, absent în ultimele trei partide datorită unei accidentări. Roberto Firmino, Jordan Henderson şi Dejan Lovren rămân în afara lotului.
Pentru cei care se gândesc să parieze pe ultima sută de metri vă putem spune că în ultimele 10 derby-uri presărate pe durata a 5 ani, Everton nu a mai simţit gustul victoriei. Liverpool are o singură înfrângere din ultimele 17 deplasări pe Goodison Park, iar cinci din ultimele şase meciuri au fost remize.
Ca un fapt divers care poate fi exploatat de pariori, derby-ul Mersyside înregistrează cel mai mare număr de cartonaşe roşii, de la înfiinţarea Premier League,20 de cartonaşe roşii dar în ultimele opt partide nu a fost trimis niciun jucător la vestiare.

[soccer-info id=’2′ type=’table’ style=’red_light’ /]

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*