Emma Raducanu explică rolul lui Andy Murray în prima sa victorie de la Indian Wells

emma raducanu

Emma Răducanu a spus că cea de-a 700-a victorie din carieră a lui Andy Murray a jucat un rol în propria victorie la Indian Wells vineri. Britanicii au fost programați unul după celălalt pe stadionul principal și amândoi au trecut prin meciurile lor în trei seturi. Victoria cu 6-1 3-6 6-1 a lui Răducanu în fața Carolinei Garcia a marcat doar a doua ei din sezon și prima ei la BNP Paribas Open.

Răducanu a intrat la Indian Wells cu un record de 1-3 până acum în 2022, fiind lovită de mai multe accidentări și nenorociri în ultimele luni.

Numărul 13 mondial a prins Covid-ul în pre-sezon, care a costat-o săptămâni de antrenament, a suferit răni severe în timpul înfrângerii din turul doi la Australian Open și a fost forțată să se retragă în cel de-al treilea set al meciului său din Guadalajara împotriva Dariei Saville, în timp ce a câștigat o nouă accidentare, retrăgându-se ulterior de la Monterrey Open o săptămână mai târziu, invocând o problemă la piciorul stâng.

Înaintea primului ei meci din deșertul din California, ea a recunoscut că i s-a spus că nu există „nicio șansă” să poată concura la BNP Paribas Open, așa că a luat participarea ei drept un „bonus”.

Citeste si:  Richard Gasquet a fost testat pozitiv pentru virus înainte de Australian Open

În ciuda accidentărilor sale recente și a lipsei de formă, campioana de la US Open a reușit să obțină prima victorie la Indian Wells într-o performanță mentală impresionantă împotriva fostului nr. 4 mondial Garcia, în timp ce Răducanu și-a revenit din căderea setului al doilea pentru a câștiga cu 6-1 3- 6 6-1.

Vorbind după meci, Emma Răducanu – care a jucat imediat după compatriotul și colegul câștigător de Grand Slam Andy Murray – a recunoscut că victoria fostului număr 1 mondial cu 1-6 6-2 6-4 asupra lui Taro Daniel a ajutat-o să rămână în meci și să obțină victoria.

„Este incredibil. Cred că Andy este un jucător de mare clasă”, a spus ea, vorbind despre realizarea de hotar a lui Murray, 700 de victorii în meciuri din carieră.

„Modul în care poate pune mingea în locuri pe care pur și simplu nu le dorești. Cred că este o abilitate grozavă de avut.”

Tânăra de 19 ani a recunoscut că programarea a funcționat în favoarea ei, deoarece a reușit să o canalizeze pe campioana de Grand Slam în momentele grele din propriul ei meci.