Elina Svitolina se retrage de la WTA Charleston

elina svitolina

Tenismena ucraineană Elina Svitolina s-a retras de la Charleston. Svitolina, clasată pe locul 20 în lume, nu va face al doilea debut la Charleston anul acesta. Svitolina, în vârstă de 27 de ani, era de așteptat să se întoarcă la Charleston pentru prima dată din anul 2014.

 

În debutul ei din 2014 la Charleston, Svitolina a învins-o pe Jarmila Wolfe în primul tur și a învins-o și pe Sloane Stephens în turul doi pentru a ajunge în optimile de finală.

După cum probabil știți, ultima lună a fost extrem de grea pentru Svitolina. După o trecere în primul tur la Miami, Svitolina a fost învinsă în turul al doilea de Heather Watson, britanica a câștigat cu 4-6 6-3 7-6 (4). După meci, Svitolina a recunoscut că i-a fost greu să se concentreze pe terenul de tenis când gândurile ei erau în permanență la poporul Ucrainei.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina o afectează în mod clar pe Svitolina, deoarece aceasta a pierdut ultimele trei meciuri. Recent, Gael Monfils a recunoscut că i-a fost greu să o vadă pe Svitolina plângând în fiecare seară de când Rusia a lansat invazia lor în Ucraina. Rămâne de văzut când va fi Svitolina pregătită să revină la acțiune.

Citeste si:  Darius Dorin câștigător la simplu și finalist la dublu în Cupa Politehnica

”Au fost câteva luni extrem de dificile pentru mine, nu doar mental, ci și fizic. De multă vreme mă lupt cu spatele. Durerea nu m-a lăsat să mă pregătesc pentru turnee la maxim. Între timp, observând cu o durere insuportabilă în inima mea ceea ce se întâmplă în patria mea, Ucraina, și cu câtă curaj ne apără poporul ucrainean țara, acest lucru mi-a dat un impuls uriaș să continui și să lupt în pe teren. Acum, corpul meu nu mai poate face față și trebuie să mă odihnesc. Prin urmare, sunt trist să anunț că îmi va lipsi Fed Cup și câteva dintre turneele mele preferate din Europa. Dar sunt sigură că ne vedem în curând! Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat în această perioadă provocatoare!” a postat Elina Svitolina pe instagram.