Elena Bogdan: ”Am luat decizia de a ajuta o junioara sa se dezvolte in jocul de dublu, și vom juca impreuna”

Craioveanca Elena Bogdan, 27 de ani, nu are nevoie de nicio introducere, cine cunoaște tenisul feminin o cunoaște, este preocupată de competițiile de dublu, după multele necazuri cu accidentările. Este locul 174 la dublu și se antrenează mult pe terenurile Centrului Național, cu antrenorul Ovidiu Popescu.

1, Anul 2019 și-a consumat ultima filă, acum, dacă îți rememorezi amintirile acestui an poți să îmi spui cum a fost pe ansamblu întregul an?

E.B.: Anul 2019 a fost unul cu multe provocări pentru mine, atât pe parte sportiva cât și pe parte personală. Am fost pusa in multe situații noi, din care am avut multe de învățat, însă pe care poate nu am reusit sa le gestionez atât de bine pe cât mi-as fi dorit. A fost de asemenea un an și cu multe binecuvântări și momente de neuitat.

2. Care a fost cea mai bună performanță pe care ai obținut-o în 2019, sau cea mai mare realizare?

E.B.: . Cea mai buna performanța, probabil, a fost semifinala turneului WTA de la Bastad, unde am câștigat meciuri bune împotriva unor jucătoare clasate in prima suta și unde am retrăit senzația de a face spectacol in fata unei tribune pline cu mii de oameni. 

3, Din punct de vedere fizic, la ce procentaj consideri că te-ai situat și dacă ai avut probleme medicale serioase?

E.B.: Din fericire nu am mai avut probleme de sănătate majore. După o recuperare a operației la genunchi, bine făcută in anul 2018, anul trecut am jucat aproape fără dureri, ceea ce a fost o bucurie și o liniște mare pentru mine.

Citeste si:  Wimbledon sărbătorește 100 de ani pe Centre Court

4, La care turneu ți-a plăcut cel mai mult să participi?

E.B.: Turneul de la Bastad rămâne unul dintre cele mai bine organizate turnee la care am participat. As mai putea adaugă, de asemenea, turneul de la Palermo, unde am făcut un meci foarte bun și unde locația este superba. 

5, Anul acesta care va fi strategia ta și care va fi turneul cel mai important la care dorești să participi?

E.B.: Începutul anului acesta, am luat decizia de a ajuta o junioara sa se dezvolte in jocul de dublu, și vom juca impreuna în luna Februarie și Martie. Mai departe, vom vedea cum ne înțelegem și dacă vom continua colaborarea pe o perioada mai lunga de timp. Îmi doresc mult sa particip, bineînțeles, la turneu WTA din București.

6, Cel mai important moment din anul trecut și cea mai mare dezamăgire?

E.B.: Nu știu dacă pot alege un singur moment important. Au fost multe momente frumoase și reușite care au contat.  Probabil, cea mai mare dezamagire a fost ca nu am reușit sa îmi gasesc o partenera stabilă și sa leg mai multe turnee alături de cineva.

7, Obiectivul pe care vrei să îl atingi în acest an, mă refer la clasare?

E.B.: Legat de clasare nu am un obiectiv anume anul acesta. Am pus multa presiune pe mine anul trecut sa revin in prima suta la dublu, și asta nu mi-a făcut bine. Îmi dorest doar sa rămân sănătoasă și sa ma bucur de ceea ce fac.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*