Egiptul s-a despărţit de selecţionerul său portughez Rui Vitoria

Federaţia egipteană de fotbal (EFA) a anunţat demiterea selecţionerului portughez Rui Vitoria, duminică, la o săptămână după eliminarea din optimile Cupei Africii pe Naţiuni din Cote d’Ivoire, transmite Reuters.

Vitoria, 53 ani, avea contract cu EFA până la CM 2026, dar eşecul cu Republica Democratică Congo, la loviturile de departajare, pe 28 ianuarie, a dus la o despărţire prematură.

EFA a precizat că Vitoria şi întregul său staff a fost concediat, iar Mohamed Youssef, fostul antrenorul al lui Al Ahly, care a câştigat Liga Campionilor Africii în 2013, va asigura interimatul pe banca tehnică, până la numirea altui selecţioner.

Citeste si:  8 foști fotbaliști care sunt pasionați de jocuri de noroc

Rui Vitoria a preluat Egiptul în iulie 2022 şi a reuşit să asigure uşor calificarea la Cupa Africii pe Naţiuni, iar în preliminariile CM 2026 a câştigat primele două meciuri.

La Cupa Africii pe Naţiuni, Egiptul s-a calificat în optimi după trei remize în grupă, înainte ca RD Congo să pună capăt viselor ”Faraonilor” de a câştiga al optulea titlu de campioană a Africii.

Vitoria devine al şaptelea selecţioner demis la Cupa Africii pe Naţiuni după Djamel Belmadi (Algeria), Tom Saintfiet (Gambia), Chris Hughton (Ghana), Jalel Kadri (Tunisia), Adel Amrouche (Tanzania) şi Jean-Louis Gasset (Cote d’Ivoire). AGERPRES