Drepturi tv, in Premier League ploua cu lire sterline

BSkyB si BT au platit impreuna 3,5 miliarde de euro pentru a-si asigura drepturile tv din Premier League din 2013 pana in 2016. Fiecare club va primi mai mult de 60 de milioane de lire pe an

Stiri sportive Premier League: Campionatul cel mai bogat din lume devine tot mai bogat. In campionatul englez de fotbal Premier League s-a ajuns la un acord privind vanzarea drepturilor de televizare a partidelor din sezoanele 2013-2016 pentru o cifra astronomica de 3,5 miliarde de euro. Aceasta cifra reprezinta o majorare cu 70% fata de valoarea contractului actual, care scade la sfarsitul sezonului viitor. Multumita drepturilor tv, campionatul englez va castiga in jur de un miliard de lire pe an, ceea ce inseamna ca fiecare club va primi in jur de 60 de milioane de lire sterline.

In urmatoarele saptamani vor fi vandute si drepturile de a transmite meciurile in strainatate, incasarile cluburilor crescand ulterior.

Suma colosala platita pentru drepturile tv se datoreaza concurentei intre posturile tv private. Cu toate ca drepturile costa miliarde de lire sterline, posturile tv care transmit meciurile castiga cu siguranta mai mult decat platesc.

Citeste si:  Aubameyang va fi prezent în meciul cu Tottenham

Numarul meciurilor transmise in 2013-2016 va creste de la 138 la 154, iar 38 de meciuri vor fi transmise de British Telecom, in timp ce restul vor fi transmise de Sky. Valoarea unei singure avancronici va fi de 6.600.000 de sterline (in jur de 7 milioane si jumatate de euro).

Richard Scudamore, directorul executiv al Premier League se zice surprins de cresterea exponentiala a valorii drepturilor tv, insa spera ca acesti bani in plus le vor ajuta pe unele cluburi care in trecut erau in pierdere sa aiba din nou un bilant pozitiv. In plus, cluburile mari vor avea mai multe sanse sa respecte noile reguli ale UEFA cu privire la „fair play-ul” financiar, potrivit caruia, pentru a se califica in competitiile europene, cluburile nu vor putea cheltui mai mult decat castiga.

Pentru cele mai recente stiri tenis de la Wimbledon vizitati bet365.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*