Două meciuri de la Wimbledon în curs de anchetă asupra unor tipare de pariuri suspecte

wimbledon

Cel puțin două meciuri care au avut loc la Wimbledon în 2021 sunt cercetate pentru potențiale meciuri de urmărit după modelele de pariuri neregulate.

Conform Die Welt, ei au obținut informații despre „posibile manipulări” care ar fi putut avea loc la Grand Slam, implicând un meci de simplu și unul la dublu. De asemenea, se înțelege că mai multe firme de pariuri au raportat acele meciuri din cauza unei serii de pariuri anormale care au fost făcute. Detaliile exacte ale pariurilor efectuate nu sunt clare în prezent.

Primul meci suspect este un dublu masculin din prima rundă. Mai mulți furnizori de pariuri au dat alarma că duo-ul favorizat va fi învins în timpul jocului din cauza pariurilor live semnificativ ridicate. Perechea a câștigat primul set, ceea ce a crescut șansele propriei înfrângeri – și apoi a pierdut seturile rămase. Atât calendarul pariurilor, cât și numărul de sume plasate indică nereguli.

Un alt meci despre care se spune că este investigat este un meci de simplu din primul tur care implică un jucător german. Deși adversarul acelui jucător a declanșat suspiciuni. Se spune că o sumă „de cinci cifre” a fost plasată la sfârșitul celui de-al doilea set pe rezultatul exact. Au existat și pariuri speciale pe numărul de jocuri de serviciu din meci. Ambele pariuri au fost câștigate.

Citeste si:  Victor Cornea se califică în sferturile probei de dublu la Sanremo (challenger)

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) este responsabilă de lansarea investigațiilor cu privire la potențiale incidente a meciurilor. Când au fost întrebați de către De Welt cu privire la incidentele de la Wimbledon, ei au spus că nu pot comenta cazuri individuale din „motive operaționale”, dar au informații corespunzătoare cu privire la aceste meciuri. Cazurile ITIA nu sunt făcute publice până la efectuarea unei anchete complete.

În ultimul lor raport trimestrial, ITIA spune că au primit un total de 11 alerte de meci între aprilie și iunie anul acesta prin Memorandumurile sale de înțelegere confidențiale cu industria de pariuri reglementată. Nouă dintre aceste meciuri au avut loc pe circuitul ITF și alte două s-au întâmplat la evenimentele ATP 250.