Doi etiopieni pe podiumul maratonului de la Doha

Lelisa Desisa a câștigat, sâmbătă, maratonul de la Campionatul Mondial din Doha, în 2:10:40, în fața compatriotului Mosinet Geremew (2:10:44) și a kenyanului Amos Kipruto (2:10:51).

Cursa a părut, poate nu normală, dar accesibilă celor care fuseseră bine pregătiți, când un englez palid a reapărut în grupul conducător la doi kilometri de obiectiv. Etiopianul Lelisa Desisa a întors capul și a venit față în față nu cu un străin, ci cu al patrulea din Campionatele Mondiale de la Londra (2017), Callum Hawkins.

Desisa abia avusese timp să înțeleagă de unde provenea britanicul, întrucât alergătorul atacase deja, învingându-l aproape imediat pe sud-africanul Stephen Mokoka, care fusese atât de confortabil până atunci .

Citeste si:  Liga germană susţine că este pregătită să primească un anumit număr de fani pe stadioane

În sfârșit, la finalul cursei, Hawkins a obosit, Desisa, câștigătorul maratonului de la New York din 2018, a atacat decisiv, a câștigat în 2h10’40, Mosimet Geremew, al doilea la Londra în acest an, a fost mulțumit să-și asigure locul secund (2h10’44), amândoi ridicând brațele în aer. Englezul, bătut de Amos Kipruto pentru bronz (2h10’51 contra 2h10’57), nu a mai rezistat tempo-ului. Foto: Reuters

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*