Doi etiopieni pe podiumul maratonului de la Doha

Doi etiopieni pe podiumul maratonului de la Doha

Lelisa Desisa a câștigat, sâmbătă, maratonul de la Campionatul Mondial din Doha, în 2:10:40, în fața compatriotului Mosinet Geremew (2:10:44) și a kenyanului Amos Kipruto (2:10:51).

Cursa a părut, poate nu normală, dar accesibilă celor care fuseseră bine pregătiți, când un englez palid a reapărut în grupul conducător la doi kilometri de obiectiv. Etiopianul Lelisa Desisa a întors capul și a venit față în față nu cu un străin, ci cu al patrulea din Campionatele Mondiale de la Londra (2017), Callum Hawkins.

Desisa abia avusese timp să înțeleagă de unde provenea britanicul, întrucât alergătorul atacase deja, învingându-l aproape imediat pe sud-africanul Stephen Mokoka, care fusese atât de confortabil până atunci .

Citeste si:  Decizia de la Wimbledon de a interzice jucători din cauza războiului din Ucraina, susținută de federațiile nordice

În sfârșit, la finalul cursei, Hawkins a obosit, Desisa, câștigătorul maratonului de la New York din 2018, a atacat decisiv, a câștigat în 2h10’40, Mosimet Geremew, al doilea la Londra în acest an, a fost mulțumit să-și asigure locul secund (2h10’44), amândoi ridicând brațele în aer. Englezul, bătut de Amos Kipruto pentru bronz (2h10’51 contra 2h10’57), nu a mai rezistat tempo-ului. Foto: Reuters

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte