Djokovic a declarat forfait pentru turneul Masters 1.000 ATP de la Cincinnati

Tenismanul sârb Novak Djokovic şi-a anunţat luni retragerea de la turneul Masters 1.000 ATP programat între 14 şi 22 august la Cincinatti (Statele Unite), cu două săptămâni înaintea US Open, declarând că are nevoie de mai mult timp pentru recuperare după Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează AFP.

„Am nevoie de puţin mai mult timp pentru a mă recupera după o călătorie destul de istovitoare din Australia la Tokyo. Din păcate, asta înseamnă că nu voi fi pregătit să concurez la Cincinnati în acest an, aşa că îmi voi concentra atenţia asupra US Open şi voi petrece ceva mai mult timp alături de familia mea. Ne vedem la New York!”, a scris Djokovic pe reţelele de socializare.

În vârstă de 34 ani, sârbul este deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem cucerite în circuitul profesionist (20), la egalitate cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal. El ar putea deveni primul jucător după Rod Laver în 1969 care câştigă patru titluri majore într-un singur sezon, cu condiţia să intre în posesia trofeului la US Open (30 august – 12 septembrie).

Djokovic, numărul 1 mondial, s-a confruntat cu probleme la recentele Jocuri Olimpice de la Tokyo, unde venise cu obiective mari, dar a plecat în final fără nicio medalie, dar şi cu o accidentare la umăr.

În urmă cu câteva zile, Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneele Masters 1.000 de la Toronto şi Cincinnati, preferând să se concentreze asupra Openului Statelor Unite de la Flushing Meadows.
AGERPRES

Citeste si:  Sharapova și Keys se retrag de la Dubai