Deandre Ayton a fost suspendat timp de 25 de meciuri pentru dopaj

Jucatorul echipei Phoenix Suns, Deandre Ayton a fost suspendat timp de 25 de meciuri pentru dopaj. NBA l-a suspendat pe acesta 25 de partide fara plata pe motiv ca a incalcat regulamentul anti-doping dupa ce fusese descoperit ca utilizase un medicament anti-diuretic.

Deandre Ayton reusise 18 puncte in partida de debut a noului sezon din NBA in cadrul echipei Phoenix Suns, echipa care a reusit de altfel sa o invinga pe Sacramento Kings cu scorul de 124-95.

James Jones, managerul general al echipei Phoenix Suns a declarat ca atat el cat si Monty Williams sunt deosebit de dezamagiti de comportamentul si actiunile lui Deandre Ayton care au dus la un rezultat pozitiv pentru un medicament diuretic care de altfel este interzis si la suspendarea acestuia de catre NBA in urma cu cateva zile. Un incident care nu reflecta standardele si principiile pe care el le-a impus echipei. Deandre si-a exprimat regretele in legatura cu cele intamplate. Chiar daca este suspendat timp de 25 de partide James Jones este increzator in ceea ce priveste dezvoltarea sa pe teren dar si in afara acestuia. Actiunile sale nu sunt usor de digerat de oficialii echipei dar se dau asigurari cu privire la faptul ca Deandre a inteles impactul pe care actiunile sale il are asupra echipei.

Citeste si:  Sorana Cirstea trece de turul trei la WTA Miami

Deandre si-a cerut deja scuze in mod public si sustine ca a fost o greseala neintentionata si ca si-a administrat o substanta despre care nu avea cunostinta. A mai declarat ca este dezmagit pentru faptul ca si-a lasat echipa cand are mai mare nevoie de el.

Conform unui jurnalist din cadrul ESPN, sindicatul jucatorilor profesionisti (NBPA) se pare ca pregateste o procedura de arbitraj care vizeaza reducerea sau eliminarea sanctiunii primite de Ayton pe baza criteriului ingerarii unei substante intr-un mod neintentionat.

Ayton Deandre va putea reveni pe teren alaturi de echipa sa abia pe data de 17 decembrie cand au programat un meci impotriva echipei Los Angeles Clippers.

In varsta de doar 21 ani, Ayton are deja la activ un sezon in NBA. El a bifat numai putin de 71 prezente, cu 70 titularizari si medii statistice de 16.3 puncte, 103 recuperari (3.1 ofensive), 1.8 pase decisive, 0.9 capace si 0.9 interceptari in aproape 31 minute pe partida. De asemenea, a obtinut un procentaj de 59% la aruncarile din actiune, respectiv 75% la linia de pedeapsa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*