Cupa Africii pe Natiuni: Zambia castiga la penalti-uri

Stiri sportive: Zambia a castigat finala Cupei Africii in urma loviturilor de departajare, niciuna dintre echipe nereusind sa inscrie in minutele regulamentare de joc si nici in reprizele de prelungiri.

Nationala elefantilor a lasat inca o data competitia dupa loteria loviturilor de departajare si va trebui sa isi amane ambitiile la titlu (care lipseste din 1992) pana la sezonul viitor.

Zambia a scris in sfarsit istoria, iar dupa cea de-a treia finala a Cupei disputata a reusit sa cucereasca in premiera titlul.

A fost o confruntare dominata de prudenta, jucata mai mult la mijlocul terenului. Prima adevarata ocazie s-a ivit la inceputul celei de-a doua reprize, cand Drogba a fost servit de Gervinho si s-a indreptat de poarta lui Sunzu dar nu a reusit sa treaca de portarul adversar.

In pofida inferioritatii tehnice, Zambia a raspuns de fiecare data, construind actiuni periculoase prin Katongo si Kalaba. Totusi, soarta le-a zambit ivorienilor care au suferit prin Gervinho un fault in careul advers, arbitrul acordandu-le un penalty. Cu toate acestea, Drogba a irosit ocazia de a-si duce echipa in avantaj, tragand peste poarta. In minutul 88, ivorienii au avut o alta ocazie mare prin sutul lui Gradel, intrat pe teren in locul lui Kalou, dar acesta nu a reusit sa centreze la poarta aparata de Mweene.

In minutele de prelungire, sansa a fost de partea lui Zambia, dar Kolo Tourè i-a salvat pe ai sai print-o intrare prin alunecare asupra lui Mayuka.

La inceputul primei reprize de prelungiri, Mweene a trebuit sa iasa din poarta pentru a-l opri pe Drogba. Zambia a fost la un pas de a trece in avantaj in minutul 95, dar sutul lui Christopher Katongo a nimerit bara.

Cu 5 minute inainte de sfarsitul reprizelor de prelungiri, Mayuka a incercat un sut puternic dinafara careului dar fara precizie. Finala a fost decisa la loviturile de departajare, greseala jucatorului lui Arsenal, Gervinho fiind fatala pentru ivorieni care au trebuit sa cedeze trofeul echipei lui Hervè Renard.

Rezultate meciuri:

Finala:                          Zambia                          0 – 0                 Coasta de Fildes

Semifinale:                    Zambia                          1 – 0                 Ghana

Mali                              0 – 1                 Coasta de Fildes

Sferturi de finala Zambia                          3 – 0                 Sudan

Coasta de Fildes            3 – 0                 Guineea ecuatoriala

Gabon                           1 – 1                 Mali

Ghana                           2 – 1                 Tunisia

Citeste si:  Irina Begu intră în semifinalele de la WTA Istanbul!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*