Cum sa alegi un certificat SSL dupa ce achizitionezi planul de gazduire web?

Gazduire web

Proprietarii de website-uri trebuie sa garanteze siguranta utilizatorilor pe serverul de gazduire web. De aceea, instalarea unui certificat SSL este esentiala. Oamenii sunt mai atenti la detaliile minore si vor sa stie ca nu intampina probleme atunci cand introduc cardul bancar sau alte date cu caracter personal. In plus, motoarele de cautare te obliga sa aplici aceeasi masura.

De ce este atat de important certificatul SSL?

Protocolul HTTPS contribuie la o retea de internet stabila, aceasta schimbare fiind sustinuta de motoarele de cautare inca din anul 2017. Google a inceput in acel moment sa afiseze mesaje de avertizare, cu scopul de a descuraja vizitatorii sa acceseze paginile ce par periculoase De asemenea, certificatul SSL a devenit obligatoriu prin includerea acestuia in criteriile de relevanta algoritmica. Rolul lui este cel de a cripta conexiunea intre browser si server, prin inducerea unui sir de caractere care sunt aproape imposibil de descifrat. Astfel, persoanele rau intentionate nu pot fura informatiile sensibile din serviciul de gazduire web, iar brandul tau isi pastreaza reputatia.

Care este diferenta intre un certificat SSL gratuit si unul premium?

Certificatele gratuite pot fi aproape la fel de utile precum cele premium. Totusi, acestea sunt in general recomandate in scopuri non-comerciale si nu garanteaza identitatea reala sau natura legitima a unei companii. Prin urmare, ceilalti nu vor sti daca este vorba de un site autentic sau unul fals. Solutiile de acest tip sunt insa ideale pentru cei aflati la inceput de drum, deoarece nu necesita investitii si se pot implementa in aceeasi zi. Perioada de valabilitate la un certificat gratuit poate fi una variata, iar reinnoirea nu se realizeaza mereu automat.

Certificatele SSL premium sunt emise de diversi furnizori autorizati, cum ar fi Comodo. Acestea sunt create pentru cei care isi doresc un nivel de criptare superior pe serverul de gazduire web, iar costurile lor variaza in functie de categorie. Un astfel de serviciu vine la pachet si cu o garantie financiara, care te ajuta sa treci peste evenimentele neprevazute intr-un mod mai simplu.

Citeste si:  Pantofi sport barbati, cum sa alegi ce ti se potriveste

Cum stii care este cel mai bun certificat SSL?

Cele mai comune certificate sunt cele DV, care valideaza domeniul. Acestea sunt eficiente in special pentru site-uri de prezentare sau bloguri. Un magazin online are nevoie de un certificat SSL cu o asigurare mai mare, cum ar fi cea de la unul Wildcard. Daca ai o companie inregistrata si vrei sa o afisezi, ai nevoie de un EV SSL. Acesta inspira un nivel ridicat de profesionalism, compania fiind verificata de autoritatea externa. Procesul de aprobare pe serverul de gazduire web este unul complex si include verificarea locatiei, precum si a altor date financiare. Aceasta etapa poate dura saptamani, scopul fiind cel de a proteja clientii impotriva incercarilor de phishing si falsificari.

Cum se instaleaza certificatul SSL?

Daca vrei sa instalezi un certificat manual, poti face acest lucru prin intermediul functiei SSL/TLS din panoul de control. Aici exista optiunea „generate, view or delete SSL certificate signing requests”. Formuleaza o cerere, apoi asteapta validarea acesteia. Dupa ce completezi campurile, apasa butonul de jos si se va genera un cod CSR. In zona „install a SSL website” ai optiunea „browse certificates”. Apasa click pe autofill by domain si totul se va completa automat. Echipa de hosting cu care ai ales sa colaborezi ar trebui sa se poate ocupa de aceasta instalare pentru tine imediat dupa ce alegi un plan de gazduire web!