Cristina Dinu câștigă un nou turneu ITF de 25 de mii de dolari!

Cristina Dinu câștigă un nou turneu ITF de 25 de mii de dolari!

Bucureșteanca Cristina Dinu câștigă cel de-al șaselea trofeu ITF din acest an, de data aceasta la Viena, turneu dotat cu premii în valoare de 25 de mii de dolari.

Mi s-a părut unul dintre cele mai grele turnee din acest an pe care Cristina a trebuit să-l abordeze, în special pentru faptul că în turul secund a fost nevoită să se dueleze cu favorita secundă  de pe tabloul principal, austriaca Julia Grabher, locul 198 WTA, pe care a reușit să o învingă în două seturi, 6-0 7-5.

Finala turneului a adus-o pe Cristina Dinu în fața unei jucătoare tinere din țara gazdă, Sinja Kraus, nu era de mirare că micul restaurant de lângă terenul central a fost plin de patrioți, mulți dintre ei pensionari. Pentru o jucătoare de 19 ani, care este stabilită pe locuri de 600 WTA, dar care a primit wild card de la organizatori, mi s-a părut cam forțată pozitiv de deciziile arbitrilor, în decursul turneului, de parcă era unul cu dedicație. Oricum tupeul nesimțit în a comenta și a incita octagenarii în favoarea sa nu-i face cinste, jocul oricum lasă de dorit pentru un loc mai bun de 500 WTA.

Citeste si:  Două românce prezente în cele mai importante turnee de săptămâna viitoare

Cristina Dinu nu i-a dat nicio șansă de speranță în a câștiga, jucând impecabil primul set iar în cel de-al doilea s-a simțit emoția unei victorii, cum zic tenismenii când le tremură mâna de emoția faptului împlinit.

Scorul a fost de 6-3 6-4 pentru Cristina, astfel ea bifează cel de-al șaselea turneu de ITF iar clasamentul ei începe să fie tot mai aproape de 200, câteva locuri sunt lipsă.

Sari la bara de unelte