Cristina Dinu câștigă un nou turneu ITF de 25 de mii de dolari!

Bucureșteanca Cristina Dinu câștigă cel de-al șaselea trofeu ITF din acest an, de data aceasta la Viena, turneu dotat cu premii în valoare de 25 de mii de dolari.

Mi s-a părut unul dintre cele mai grele turnee din acest an pe care Cristina a trebuit să-l abordeze, în special pentru faptul că în turul secund a fost nevoită să se dueleze cu favorita secundă  de pe tabloul principal, austriaca Julia Grabher, locul 198 WTA, pe care a reușit să o învingă în două seturi, 6-0 7-5.

Finala turneului a adus-o pe Cristina Dinu în fața unei jucătoare tinere din țara gazdă, Sinja Kraus, nu era de mirare că micul restaurant de lângă terenul central a fost plin de patrioți, mulți dintre ei pensionari. Pentru o jucătoare de 19 ani, care este stabilită pe locuri de 600 WTA, dar care a primit wild card de la organizatori, mi s-a părut cam forțată pozitiv de deciziile arbitrilor, în decursul turneului, de parcă era unul cu dedicație. Oricum tupeul nesimțit în a comenta și a incita octagenarii în favoarea sa nu-i face cinste, jocul oricum lasă de dorit pentru un loc mai bun de 500 WTA.

Citeste si:  Paula Badosa a câştigat turneul de la Indian Wells

Cristina Dinu nu i-a dat nicio șansă de speranță în a câștiga, jucând impecabil primul set iar în cel de-al doilea s-a simțit emoția unei victorii, cum zic tenismenii când le tremură mâna de emoția faptului împlinit.

Scorul a fost de 6-3 6-4 pentru Cristina, astfel ea bifează cel de-al șaselea turneu de ITF iar clasamentul ei începe să fie tot mai aproape de 200, câteva locuri sunt lipsă.