Conform presei britanice, Lionel Messi a fost de acord cu gruparea City pentru un contract de 5 ani

lionel messi

Legenda argentiniană este disperată să părăsească Nou Camp și a fost de acord de un contract pe cinci ani cu proprietarii Manchester City.

Decizia lui Lionel Messi de a renunța la Barcelona pentru Manchester City va fi recompensată cu un contract care va consolida statutul câștigătorului Balonului de Aur ca fiind cel mai bine plătit sportiv din istoria sportului.

Record Sport a aflat că Messi a convenit condiții financiare în valoare de 700 de milioane de euro (în prezent 623 milioane de lire sterline) pe parcursul a cinci ani în cadrul City Football Group, holdingul clubului din Premier League.

Messi – care a anunțat duminică decizia unilaterală de a pleca de la Barcelona, nereușind să se prezinte la testarea obligatorie a COVID la club – este de așteptat să petreacă trei sezoane la Manchester City înainte de a se muta în franciza CFG din Liga Majoră de fotbal din New York City FC.

Potrivit unei surse familiare, Messi a primit o participație la CFG ca parte a pachetului său de compensare.

Cu toate acestea, există complicații legate de evaluarea acțiunilor unei companii sportive despre care City a declarat că valorează 4,8 miliarde de dolari în urma anunțării unei investiții de capital de 500 de milioane de dolari de la o companie de tehnologie americană anul trecut. Internaționalul argentinian ar putea prefera în cele din urmă să fie remunerat în numerar.

Messi, în vârstă de 33 de ani, ar fi ales orașul în fața altor pretendenți europeni din cauza ambiției de a juca în Premier League și după reuniunea cu Pep Guardiola.

Cu contractul său actual care urmează să fie încheiat în vara anului 2021, la începutul acestui an au avut loc negocieri cu privire la un nou acord pe Camp Nou, în care tatăl jucătorului, Jorge Messi, a solicitat o creștere suplimentară în condiții financiare care erau deja cele mai profitabile din acest sport.

Citeste si:  Marius Copil a fost eliminat din primul tur de calificări de la Wimbledon

Actualul contract al lui Messi – al cărui termen fără precedent a fost convenit în 2017 sub presiunea unei oferte concurente anterioare a lui City deținut de Abu Dhabi – conține o clauză care îi permite să părăsească Barcelona fără taxe de transfer în cazul în care își va declara în mod oficial intenția de a face acest lucru. în termen de 20 de zile de la sfârșitul fiecărui sezon La Liga.

Tabăra jucătorului a primit aviz juridic că această clauză de recizie, care ar fi expirat inițial în iunie, a rămas în vigoare săptămâna trecută din cauza prelungirii aplicate de COVID a sezonului Barcei.

Avocații Barcelonei sunt convinși că a expirat în mod legal și că clubul ar câștiga orice caz juridic adus de Messi pentru a asigura un schimb fără taxe de transfer în această vară. Duminică, liga spaniolă a declarat că „contractul este în prezent în vigoare și prevede o clauză de eliberare care trebuie aplicată în cazul în care Lionel Andres Messi ar decide să activeze rezilierea unilaterală timpurie a contractului”.

Deși au existat discuții în cadrul ierarhiei Barcelonei că vânzarea lui Messi ar avea un sens atât economic, cât și sportiv pentru un club care este împovărat de datorii grele și care nu a câștigat nicio medalie în timp ce a demis doi antrenori în sezonul trecut, președintele clubului, Jose Maria Bartomeu, se află sub o imensă presiune politică pentru a păstra cel mai popular jucător al Barcei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*