Ciclistul britanic Mark Cavendish are plămânii deteriorați și două coaste rupte într-un accident

Ciclistul Mark Cavendish a petrecut noaptea în secția de terapie intensivă a unui spital belgian. Cavendish se așteaptă să fie externat luni sau marți înainte de perioada de recuperare care va urma.

Mark Cavendish a suferit un accident în timpul cursei de șase zile de la Ghent, duminică seara. Cavendish și-a petrecut noaptea în secția de terapie intensivă a unui spital din Belgia, după ce a părăsit velodromul pe targă, dar este de așteptat să fie externat în curând.

O declarație a echipei sale Deceuninck-QuickStep de luni a arătat: „În urma accidentului său de la Ghent Six Day, Mark Cavendish a fost dus la Spitalul Universitar din Gent, unde a fost ținut peste noapte”.

„Examinările au arătat că Mark a suferit două coaste rupte pe această parte stângă și are un mic pneumotorax, ambele au fost tratate cu medicamente și a fost ținut la spital sub observație.  Se așteaptă ca Mark să fie externat mai târziu azi sau mâine dimineață și apoi să fie supus unei perioade de recuperare. Toată lumea de la Deceuninck-QuickStep îi urează lui Mark o recuperare grabnică.” Cavendish, care a concurat în eveniment alături de colegul de echipă Iljo Keisse, a fost unul dintre cei câțiva cicliști care s-au prăbușit în cursa finală. Ciclistul de 36 de ani s-a ridicat și a făcut cu mâna spectatorilor în urma incidentului, dar a fost apoi pus pe targă și dus la spital. Soția sa, Peta Todd, a postat pe Twitter: „Vă mulțumesc pentru toate mesajele. Mark își petrece noaptea în UTI în urma accidentului de astăzi”.

Citeste si:  Un suporter de la Celtic a fost arestat pentru că a aruncat cu hamburger în calul unui polițist

Temutându-se că cariera sa s-a încheiat anul trecut, Cavendish a semnat un contract cu salariul minim cu Deceuninck-QuickStep și apoi a folosit o neașteptată convocare târzie la Turul Franței pentru a câștiga patru etape.