Chris Froome a fost depistat pozitiv în Turul Spaniei 2017

Turul Franței

Britanicul Chris Froome, cvadruplu câştigător al Turului Franţei, a fost depistat pozitiv cu ocazia ediţiei din acest an a Turului Spaniei, cursă pe care a câştigat-o în luna septembrie, a anunţat miercuri Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI).

În urma unui control la care a fost supus pe 7 septembrie, la finalul celei de-a 18-a etape din Vuelta, Froome a fost depistat pozitiv la salbutamol, un bronhodilatator, iar contraexpertiza a confirmat rezultatul primului test, precizează UCI într-un comunicat.

Controlul a fost planificat şi realizat Fundaţia antidoping pentru ciclism (CADF), organism independent mandatat de CIO, însărcinat cu definirea şi punerea în practică a strategiei antidoping în ciclism, iar Froome a fost notificat în legătură cu rezultatul testului pe 20 septembrie, adaugă UCI.

Conform comunicatului, „prezenţa unei substanţe specifice precum salbutamolul într-un eşantion nu antrenează impunerea unei suspendări provizorii obligatorii împotriva ciclistului”, iar „în această fază a procedurilor, UCI nu va mai face niciun alt comentariu legat de acest caz”.

În vârstă de 32 ani, Chris Froome a câştigat anul acesta, în luna iulie, pentru a patra oară în cariera sa Turul Franţei, cea mai importantă cursă ciclistă pe etape din lume, după succesele reuşite în 2013, 2015 şi 2016. El a reuşit apoi să se impună, în premieră, în Turul Spaniei, competiţie desfăşurată în perioada 19 august – 10 septembrie. (agerpres.ro)

Citeste si:  Jaqueline Cristian se califică în semifinalele de la WTA 250 Astana

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*