Cele mai importante 10 transferuri din această iarnă

Pandemia de coronavirus a afectat economia globală și, implicit, fotbalul. Criza se vede cel mai clar din sumele pe care cluburile europene le-au cheltuit pe jucători în fereastra de transferuri de iarnă.

În urmă cu un an, 30 de milioane de euro reprezentau o sumă medie de transfer. La începutul lui 2021, cel mai scump jucător pe de întregul continent a costat 23,1 milioane de euro.

Vă prezentăm mai jos cele mai importante 10 transferuri din această iarnă, după sumele plătite. Jucătorii au avut deja impact la noile echipe, performanțele lor putând fi urmărite pe platformele cu scoruri din fotbal, precum Superbet rezultate live.

  1. Said Benrhama (mijlocaș ofensiv, 25 de ani) a trecut de la Brentford, din liga a doua engleză, la West Ham. „Ciocănarii” au plătit 23,1 de milioane de euro pentru algerianul a cărui valoare de piață este de 22 de milioane, potrivit transfermarkt.com.

2, Sebastien Haller (atacant, 26 de ani) a dezamăgit la West Ham și a plecat la Ajax Amsterdam, pentru 22,5 milioane de euro. Francezul de origine ivoriană are cota de piață de 30 de milioane, deci se poate spune că „lăncierii” au făcut o afacere bună, ca cifre.

3, Amad Diallo (mijlocaș ofensiv, 18 ani) este cel mai tânăr jucător din acest top. Manchester United a plătit 21 de milioane de euro pentru a-l aduce de la Atalanta. Ca și Haller, are origini ivoriene. Valoarea de piață este de 15 milioane.

4, Dominik Szoboszlai (mijlocaș stânga, 20 de ani) s-a transferat de la RB Salzburg la RB Leipzig, pentru 20 de milioane de ani. O afacere făcută în cadrul aceleiași multinaționale, din Bundesliga austriacă în Bundesliga germană. Internaționalul maghiar este cotat la 25 de milioane.

5, Nicolo Rovella (mijlocaș defensiv, 19 ani) are o cotă de piață de numai 4 milioane de euro, dar Juventus a plătit 18 de milioane ca să îl ia de la Genoa. Este una dintre marile speranțe ale fotbalului italian.

Citeste si:  Un antrenor rezistă în medie 301 zile pe banca unei echipe (studiu CIES)

6, Krepin Diatta (mijlocaș ofensiv, 21 de ani) a părăsit-o pe Clu Brugge pentru AS Monaco. Transferul s-a făcut pentru 16 milioane de euro, senegalezul fiind evaluat la 18 milioane.

7, Paulinho (atacant, 28 de ani) a fost o afacere între două echipe din Portugalia. Sporting Lisabona a plătit 16 milioane de euro celor de la Braga, cu un milion peste valoarea de piață calculată de site-ul amintit.

8, Morgan Sanson (mijlocaș central, 26 de ani) a făcut trecerea din Ligue 1, de la Marseille, în Premier League, la Aston Villa. Suma tranzacției a fost 15 milioane de euro, chiar dacă fostul internațional U21 al Franței este cotat la 20 de milioane.

9, Geoffrey Kondogbia (mijlocaș central, 28 de ani) este deja unul dintre jucătorii consacrați. A fost dorit de Diego Simeone la Atletico Madrid, astfel că clubul din capitala Spaniei a plătit 15 milioane de euro Valenciei.

10, Pedro (atacant, 23 de ani) este primul și singurul jucător din top care a venit de pe alt continent. Brazilianul evaluat la 12 milioane de euro s-a transferat de la Flamengo la Fiorentina, pentru 14 milioane.

Am spus că prezentăm Top 10 transferuri, dar nu putem să nu extindem enumerarea și cu jucătorul de pe locul unsprezece, pentru că este vorba de Dennis Man. Pentru a-l aduce de la FCSB, Parma a plătit 13 milioane de euro, adică dublul valorii de piață. A fost un transfer care a făcut bine fotbalului românesc, atât financiar, cât și ca mediatizare.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*