Ce activităţi fizice poţi să faci în timp ce te uiţi la serialul preferat?

Ce activităţi fizice poţi să faci în timp ce te uiţi la serialul preferat

Ce activităţi fizice poţi să faci în timp ce te uiţi la serialul preferat

Din ce în ce mai multe persoane prefera să folosească timpul liber pentru a se uita la seriale, din pat, de pe canapea sau de la birou, în loc să facă sport. Deşi activitatea fizică ajuta la dezvoltarea sistemului muscular, construirea unui corp frumos, dar şi la îmbunătăţirea stării de spirit, există o mulţime de oameni care uită ce rol important are mişcarea în viaţa lor. Dacă şi tu te regăseşti în această categorie, însă eşti decis să faci o schimbare, afla care sunt activităţile fizice pe care le poţi face chiar şi în timp ce te uiţi la serialul preferat.

Sportul înlocuit cu serialele? 

Statisticile arată că în ultimii ani numărul persoanelor care fac mişcare zilnic a scăzut drastic. Din nefericire, oamenii preferă ca în timpul liber să se relaxeze, uitându-se la ultimele episoade apărute din serialele lor preferate, astfel devenind sedentari. Acest lucru poate dăuna sănătăţii şi poate avea consecinţe dure pe termen lung. 

 

Există totuşi şi oameni care îşi doresc să facă o schimbare în viaţa lor şi sunt motivati sa  înceapă să facă zilnic cel puţin o jumătate de oră de activitate fizică. Tousi acestora le este greu sa renunte din prima la timpul de relaxare petrecut in fata micilor ecrane, asa ca incearca sa gaseasca solutii prin care sa imbine cele doua activitati.

Exista o serie de activitati fizice pe care le poti face in timp ce te uiti la serial

Stretching 

 

Stretching-ul reprezintă un exerciţiu care constă în întinderea unui anumit muşchi, în mod intenţionat. Această activitate contribuie la dezvoltarea flexibilităţii, dar şi a mobilităţii unei persoane. De obicei stretching-ul este practicat înainte de un antrenament complex, însă poate fi şi un bun start pentru cineva care îşi doreşte să facă sport zilnic. Astfel, pe parcursul  a câteva zile de stretching, o persoană se poate pregăti pentru a începe o serie de antrenamente serioase, prin care să îşi îmbunătăţească forma fizică. 

Citeste si:  De ce joacă oamenii jocuri de cazino online?

Alergat pe bandă

 

Desigur, una dintre cele mai simple activităţi fizice care poate fi realizată în timp ce o persoană vizionează unul dintre serialele preferate, este alergatul pe bandă. Contrar aşteptărilor, cei care aleargă pe banda focusandu-şi atenţia pe ecranul tabletei sau al laptopului, au o rezistenţă mai mare decât cei care se concentrează pe efortul pe care îl depun. Majoritatea oamenilor care îşi doresc să includă sportul în modul lor de viaţă, încep prin a face cardio, alergând pe banda, în timp ce vizionează serialul preferat.  Astfel, acestia isi pot petrece timpul liber intr-un mod placut, finalizand sesiuni de alergare chiar de acasa. 

 

Antrenament complex 

 

Chiar şi antrenamentele complexe pot fi duse la bun sfârşit în timp ce o persoană se uită la un film sau serial. Odată ce sportivul cunoaşte întocmai care urmează să fie parcursul antrenamentului său, ce grupe de muşchi solicita, dar şi modul în care trebuie să execute fiecare exerciţiu în parte, acesta poate să urmărească fără nicio problemă şi un episod dintr-un show preferat la TV, în timp ce face mişcare. 

Petrece timpul liber intr-un mod placut, finalizand antrenamente simple de acasa

 

Dacă şi tu ai început să observi că petreci mult prea mult timp în faţa televizorului, atunci este clar momentul să faci o schimbare. O bună alegere ar fi să încerci să practici oricare dintre activităţile fizice menţionate anterior, chiar şi în timp ce urmăreşti un videoclip pe Youtube, un serial sau un film. Numai aşa vei putea ajunge să te bucuri de o formă fizică de invidiat, dar şi de un corp sănătos şi plin de energie.