Casper Ruud anunță decizia de a lua o pauză din tenis după Australian Open

Starul în ascensiune, Casper Ruud, a confirmat că își va întrerupe programul competițional după Australian Open, din această lună, în ceea ce el a descris drept o pauză „pre-sezon”.

Rigorile unei cariere profesioniste de tenis pot avea o taxă extremă asupra corpului cuiva, iar nou-venitul Casper Ruud face tot ce poate pentru a-și prelungi durata de viață în acest sport. Din acest motiv, tânărul de 24 de ani și-a anunțat decizia de a se retrage temporar din sport după Australian Open.

Sau cel puțin în formatul său competitiv, după ceea ce a fost un an trepidant sau cam asa ceva pentru hotshot-ul european, care a făcut prima sa finală majoră la Openul Francez și la US Open în 2022. Cu toate acestea, în loc să opteze pentru sfârșitul de sezon obișnuit cu pauză în ultima perioadă de iarnă, Ruud a pornit apoi într-un turneu demonstrativ în America de Sud, alături de Rafael Nadal.

Citeste si:  Real Madrid a revenit la antrenamentul colectiv după 81 de zile

„Un an calendaristic normal în tenis, dacă joci un turneu în fiecare lună, atunci sezonul durează 10 luni și jumătate”, a spus norvegianul pentru Eurosport. „Nu este deloc sănătos pentru organism. Nu există turnee majore în februarie și, prin urmare, voi folosi timpul pentru a-mi antrena fizicul și, de fapt, o să folosesc luna respectivă ca un fel de „pre-sezon”, pe care l-aș avea în mod normal în decembrie”.

„În decembrie s-au întâmplat multe, inclusiv călătoria în America de Sud cu Nadal”, a continuat Ruud. „Am încercat să continui și m-am gândit că Australian Open 2023 va fi ultimul turneu înainte de a lua o mică pauză.