Blinkova o învinge pe Paolini, la Cluj-Napoca, pentru primul titlu WTA la simplu

Anna Blinkova a devenit a cincea calificată în acest sezon care a cucerit un titlu WTA la simplu după triumful la Transylvania Open. Odată cu victorie, se preconizează că Blinkova va reveni în Top 100 pentru prima dată după peste un an.

Anna Blinkova a început Transylvania Open cu primele tururi de calificare, weekendul trecut, și a încheiat evenimentul prin a câștiga primul ei titlu de simplu WTA Tour.

În prima ei finală la nivel de Tout WTA, numărul 138 mondial, Blinkova, a supraviețuit față de locul 74, Jasmine Paolini, cu 6-2, 3-6, 6-2, pentru a încheia o săptămână de vis la Cluj-Napoca, România. Blinkova a avut nevoie de 1 oră și 41 de minute pentru a se impune și a ridica primul ei trofeu de campionat WTA la simplu.

Citeste si:  Jorge Simao este noul antrenor al SC Braga

Blinkova devine a cincea calificată care câștigă un titlu de simplu în Tour WTA în acest sezon, alăturându-se Tatjanei Maria (Bogota), Anastasiei Potapova (Istanbul), Bernarda Pera (Budapest) și Caroline Garcia (Cincinnati).

Mai mult, Blinkova, în vârstă de 24 de ani, este așteptată să revină în Top 100 pentru prima dată din septembrie anul trecut. Clasamentul ei cel mai performan, în carieră, este numărul 54 mondial, atins în februarie 2020.

Foto: Ramona Toderaș