Berea – interzisa la Cupa Mondiala din Qatar

Berea - interzisa la Cupa Mondiala din Qatar

Berea - interzisa la Cupa Mondiala din Qatar

Campionatul Mondial de Fotbal, aflat la cea de a 22-a editie este gazduit anul acesta de Quatar, fiind pentru prima oara cand o tara araba organizeaza o astfel de competitie. Inceperea intrecerii pentru titlul mondial a fost cel mai potrivit cadou de Craciun pentru suporterii care sunt in primul rand al stadionului, asteptand cu nerabdare sa urmareasca performantele jucatorilor preferati pe teren. 

 

Totusi, editia de anul acesta vine cu anumite schimbari care reusesc sa scoata fanii din zona de confort si sa ii oblige sa se adapteze noilor abordari ale organizatorilor. Una dintre principalele modificari este interzicerea berii pe stadion, ceea ce reprezinta un subiect controversat printre suporteri.

 

Campionatul Mondial, care a inceput pe 20 noiembrie si urmeaza sa se termine pe 18 decembrie, impune reguli stricte in ceea ce priveste consumul de alcool. Chiar daca berea semnifica o parte din cultura fotbalului, fiind bautura care uneste suporterii inainte, dar si dupa meciuri, organizatorii au hotarat sa elimine aproape in totalitate posibilitatea ca suporterii sa cumpere alcool de pe stadion.

 

Ce politica are Quatarul cand vine vorba despre alcool?

 

In Qatar exista o politica stricta in ceea ce priveste consumul de alcool. Singurii care pot cumpara alcool sunt non-musulmanii, dar numai din unele locuri, cum ar fi barurile hotelurilor. In ciuda a toate aceste reguli, pentru suporterii prezenti la meciurile din Quatar s-au impus anumite relaxari.

 

Unul dintre sponsorii principali ai Campionatului Mondial este un producator recunoscut de bere, astfel ca alcool-ul nu ar fi putut fi exclus in totalitate din desfasurarea competitiei. Cu toate astea achizitoarea berii va fi disponibila doar la punctele de vanzare care inconjoara stadionul si numai pentru persoanele care detin bilete la meciuri. 

 

De asemenea este strict interzis accesul cu bere pe stadion, sau consumul de alcool in alte zone pe langa cele special stabilite de catre organizatori. In Doha, capitala Quatarului, va avea loc festivalul oficial al fanilor FIFA, la care la fel ca la campionat accesul cu alcool va fi restrictionat, iar fanii vor putea sa cumpere bere numai seara.

Citeste si:  50.000 contra Universitatii Craiova?

 

Care ar putea fi consecintele regulilor impuse la Campionatul din Quatar?

 

Regulile pe care fanii sunt obligati sa le respecte i-ar putea influenta pe acestia sa abuzeze de consumul de alcool in intervalul orar permis, inainte de inceperea meciurilor, pentru a “compensa” timpul in care nu vor mai putea sa bea, pe parcursul celor cateva ore in care jucatorii lor favoriti vor fi prezenti pe teren. Conducerea este ingrijorata ca majoritatea suporterilor vor incerca sa profite la maxim de cele trei ore in care este permis consumul de alcool, iar astfel vor exista mai multe situatii neplacute, in care va fi nevoie de interventia securitatii, decat daca toate aceste restrictii nu ar fi fost impuse de la bun inceput.

 

Mai multe stiri sportive de ultima ora arata ca berea va lipsi in randul suporterilor

 

Suporterii care ajung in Quatar pentru a urmari meciurile Campionatului Mondial de Fotbal sunt preveniti inca de la inceput sa fie prudenti in ceea ce priveste consumul de alcool, altfel riscand sa fie arestati sau chiar expulzati. Si site-urile de stiri sportive de ultima ora vorbesc despre reactia suporterilor Anul acesta, fanii inraiti ai fotbalului trebuie sa invete sa se bucure de meciurile de pe stadion fara sa ciocneasca cu apropiatii lor cate un pahar de bere in cinstea fiecarui gol inscris. Interzicerea berii a fost o conditie la care toti pasionatii acestui sport au trebuit sa se conformeze, respectand astfel traditiile si politicile tarii gazda.