Bâta cu care Babe Ruth a reuşit al 500-lea home run a fost vândută cu 1 milion de dolari

Bâta cu care Babe Ruth a reuşit al 500-lea home run a fost vândută cu 1 milion de dolari

Bâta cu care legendarul jucător american de baseball Babe Ruth a reuşit al 500-lea home run din cariera sa, în 1929, a fost vândută la licitaţie cu suma de 1.000.800 dolari, au anunţat responsabilii companiei SCP Auctions, citaţi de Reuters.

Bâta, făcută cadou de Ruth unui prieten, în 1940, a fost achiziţionată de un cumpărător anonim în cursul unei licitaţii care a avut loc în California.

Aceasta nu este însă cea mai valoroasă bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Babe Ruth. În 2004, bâta cu care acesta a reuşit primul său home run pe vechiul stadion Yankee din New York a fost vândută pentru suma record de 1,3 milioane dolari.

Babe Ruth a reuşit 714 de home runs în 22 de sezoane ca jucător profesionist, pentru echipele Boston Red Sox şi New York Yankees, înainte de retragerea din activitate, în 1935.

Bâta din 1929 a fost dăruită de Ruth, la jumătatea anului 1940, primarului din Suffern (New York), Jim Rice, rămânând timp de zeci de ani în locuinţa acestuia, fără să i se dea prea multă importanţă. Bâta a fost moştenită apoi de fiul lui Rice, Terry, care a păstrat-o la rândul său timp de trei decenii, ascunsă într-u dulap. Conştient de valoarea obiectului care i-a aparţinut lui Babe Ruth, Terry Rice s-a temut să dezvăluie că se află în posesia unei asemenea „comori”, iar în final a decis să o vândă la licitaţie.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.