Barty se alătură jucătorilor care își exprimă îngrijorarea cu privire la calendarul US Open

Numărul 1 WTA nu a avut încă șansa de a-și apăra titlul de la French Open, deoarece toată competiția de tenis de elită este închisă. Ea a acceptat deja faptul că nu va exista niciun Wimbledon în 2020, dar încă așteaptă clarificări cu privire la US Open, care este programat să înceapă 31 august.

Novak Djokovic și Rafael Nadal, câștigători ai ultimelor opt titluri majore ale bărbaților, au emis rezerve cu privire la potențialele restricții ale jucătorilor, limitele la echipa jucătorilor și alte modificări luate în considerare pentru US Open. Se pare că lidera nr. 2 WTA, Simona Halep, nu este nici ea sigură de joc.

„Am și reticențe”, a spus Barty într-un e-mail către The Associated Press. „Înțeleg că turneele sunt nerăbdătoare să înceapă, dar securitatea tuturor trebuie să fie prioritatea.”

O decizie a consiliului de administrație al Asociației de Tenis din SUA cu privire la posibilitatea de a organiza turneul Grand Slam la New York în august ar putea fi luată încă din această săptămână. SUA au reprezentat mai mult de 115.000 din cele aproape 433.000 de decese la nivel global din COVID-19, inclusiv peste 30.000 în statul New York, conform datelor culese de Universitatea Johns Hopkins.

Citeste si:  S-a tras la sorți tabloul principal de la Australian Open. Miky Buzărnescu are meci greu cu Caro Wozniacki

Djokovic, săptămâna trecută, a declarat pentru televiziunea de stat RTS, că majoritatea jucătorilor cu care a vorbit „au fost destul de negativi” în ceea ce privește intrarea în US Open și că pentru el, „așa cum stau lucrurile, cel mai probabil sezonul va continua pe zgură la începutul lunii septembrie”.

Barty a spus că „tot îmi bat capul în legătură cu ce fel de turneu va fi organizat.” Australia și-a închis granițele internaționale în martie și există încă restricții de călătorie pe plan intern și reglementări stricte de distanțare fizică, deși restricțiile sunt mai ușoare. Australia a înregistrat 102 decese din 7.335 de cazuri de COVID-19, dar rata infecției este în scădere.

„Abia aștept să mă întorc acolo și să joc, dar trebuie să ne asigurăm că este sigur să facem acest lucru, nu doar pentru mine, ci pentru echipa mea”, a declarat Barty pentru AP.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*