Barcelona va castiga Liga Campionilor, prezice… UEFA

FC Barcelona va castiga Liga Campionilor, potrivit  unui «studiu foarte stiintific» pe care UEFA l-a facut public luni. Instanta europeana a decis s-a prezica viitoarea castigatoare a celei mai importante ompetitii inter-cluburi bazandu-se pe patru  criterii.

Pentru a castiga Liga, este necesar sa «inchei grupa pe primul loc», ceea ce nu este cazul lui PSG, adversara Barçei in optimile de finala, Benfica, Manchester City, Bayern Munchen,  Bayer Leverkusen, Real Madrid, Porto si  FC Sevilla.

«Aparare buna, dar nu impenetrabila»

Invingatoarea are «aparare buna, dar nu impenetrabila»: «Echipa care a incasat cele mai putine goluri in faza  grupeloe nu a castigat niciodata competitia de la adoptarea noului format, in 2003», a explicat UEFA. este criteriul care le exclude pe  Juventus Torino si Atléeico de Madrid.

Citeste si:  S-au stabilit meciurile pentru Wimbledon 2012

Al treilea criteriu ne «face sa vorbim despre experienta», adica castigatoarea a mai ajuns in faza eliminatorie, caz care exclude Leicester.

 In fine, in marea majoritate a cazurilor, castigatoarea  Ligii Campions, a mai castigat acest trofeu. «In ultimele  19 sezoane, doar Chelsea a castigat in premiera competitia»,a precizat UEFA. Categorie care le exclude pe Arsenal, Atlético, Leicester, Leverkusen, Manchester City, Monaco, Napoli, PSG si Sevilla.
 Astfel ca, inainte de debutul fazei eliminatorii, instanta  fotbalului european a concluzionat intr-o nota umoristica: «Rezultatele acestui studiu foarte  stiintific ne arata ca echipa care va invinge in finala de pe  3 iunie de la Cardiff este… Barcelona».
UEFA a mai precizat ca anul trecut a prezis ca invingatoarea se va numi  Real Madrid.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*