Atletism – dopaj: Americanca Deajah Stevens, suspendată 18 luni

Sprintera americană Deajah Stevens, finalistă olimpică în proba de 200 m, a fost suspendată 18 luni pentru că nu a oferit datele de localizare la un control antidoping, a anunţat joi Unitatea de integritate a atletismului (AIU), potrivit AFP.

Stevens era deja suspendată provizoriu. Perioada de suspendare a atletei începe retroactiv pe 17 februarie. Sportiva, care poate face apel, va rata Jocurile Olimpice de la Tokyo, prevăzute anul viitor, între 23 iulie şi 8 august.

Americanca de 25 de ani a terminat pe locul 7 la ultimele Jocuri Olimpice de la Rio în 2016 şi pe locul 5 la Mondialele londoneze din 2017, an în care a fost încoronată campioană a ţării sale.

Citeste si:  Andrew Johnson risca tot sezonul

Compatrioata sa Gabrielle Thomas (23 de ani),suspendată din acelaşi motiv, a fost exonerată de AIU, care l-a suspendat provizoriu pe un alt american, Christian Coleman, campionul mondial la 100 m, ce nu a fost localizat la trei controale antidoping.

Conform normelor antidoping în vigoare, sportivii trebuie să indice datele de localizare autorităţilor din domeniul combaterii dopajului cu 90 de zile înaintea oricărei competiţii pentru a putea fi supuşi unui control inopinat în orice zi a anului. Trei încălcări ale acestor obligaţii în douăsprezece luni constituie o infracţiune antidoping.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*