Atletism: Belarusul, dispus să-i accepte pe atleţii ruşi care vor să concureze sub culorile sale

Belarusul va examina ofertele venite din partea atleţilor ruşi care doresc să-şi schimbe cetăţenia şi să concureze pentru fosta republică sovietică, a anunţat preşedintele Federaţiei belaruse de atletism, Vadim Deviatovski, citat de Reuters.

Atleţii ruşi nu pot concura în prezent sub drapelul ţării lor la cele mai importante competiţii internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice, după ce Agenţia Mondială Antidoping (WADA/AMA) a descoperit că oficialii ruşi i-au oferit date false de la laboratorul din Moscova.

Însă, după ce Federaţia rusă de atletism a depăşit data limită pentru plata amenzii de 5 milioane de dolari impusă de AMA/WADA, există acum riscul ca atleţii ruşii să nu mai poată concura pe plan internaţional nici sub drapel neutru.

„Este prea devreme să vorbim de decizii şi de paşi, însă urmărim îndeaproape evoluţia evenimentelor şi, dacă vom primi oferte din partea atleţilor ruşi, le vom lua în considerare, desigur”, a declarat Deviatovski.

Citeste si:  Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari la sfârşitul anului

„Până la urmă, ei nu sunt străini. În plus, carierele unora dintre cei mai mari atleţi ai lumii sunt acum ameninţate. Dacă aceşti atleţi sunt obligaţi să rateze Jocurile Olimpice sau să îşi încheie carierele, ar fi o pierdere nu doar pentru ruşi, ci şi pentru atletismul mondial”, a adăugat preşedintele Federaţiei din Belarus, medaliat cu argint la aruncarea ciocanului cu ocazia JO de la Beijing, din anul 2008.

Belarusul a cucerit în total 14 medalii olimpice la atletism, între care trei de aur, după ce această ţară şi-a obţinut independenţa faţă de Moscova, în 1991.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*