Ariza (Portland Trail Blazers) şi Bertrans (Washington Wizards) nu vor relua sezonul NBA

Trevor Ariza, jucătorul echipei Portland Trail Blazers, şi David Bertrans, care evoluează la Washington Wizards, au ales să nu reia sezonul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA) la finele lunii iulie la Orlando (Florida), stat confruntat cu o recrudescenţă spectaculoasă a cazurilor de coronavirus, informează AFP.

Conform ESPN, Ariza a decis să renunţe din motive personale. Aflat în centrul unei dispute juridice pentru custodia fiicei sale de 12 ani, el a beneficiat de o ordonanţă care îi acordă o perioadă de vizită de o lună, care coincide cu perioada în care se va desfăşura sezonul NBA în „bula” de la Disney World.

NBA a repetat că nu se va opune refuzului jucătorilor de a relua competiţia, în schimb o scădere de salariu ar rezulta pentru fiecare meci lipsit. Astfel, dacă Blazers, aflată în lupta pentru play-off, se va califica, Ariza ar putea pierde până la 1,8 milioane dolari din salariu, conform ESPN.

La rândul său, Davis Bertrans nu va figura pe lista lui Wizards, luând această decizie din precauţie împreună cu clubul, după ce a suferit două accidentări la un genunchi. Jucătorul de 27 de ani va fi agent liber la finalul sezonului, iar un nou contract îl aşteaptă.

Jucătorii au termen până miercuri pentru a anunţa echipele lor dacă decid să nu joace, iar acestea trebuie să înştiinţeze NBA privind lista lor definitivă înainte de 1 iulie.

Citeste si:  Baschet: NBA - Răspândirea ''semnificativă'' a virusului ar ameninţa reluarea sezonului, avertizează Adam Silver

Adam Silver, comisarul ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), a afirmat, recent, că reluarea sezonului prevăzută la finele lunii iulie la Orlando (Florida) nu va fi „poate pentru toată lumea”, repetând că va lăsa jucătorilor libertatea de a alege.

Între teama de coronavirus, izolarea de familie şi lupta împotriva nedreptăţii rasiale, „eu pot doar să spun că nu este pentru toată lumea. Acest lucru ar implica enorme sacrificii pentru jucători şi pentru toate persoanele implicate, antrenori, arbitri”, a spus Silver pentru canalul american de televiziune ESPN.

De când NBA a anunţat planul de reluare a competiţiei cu 22 de echipe în „bula” de la Disney World Resort, fixată pe 30 sau 31 iulie, numeroşi jucători şi-au exprimat temerile.

Unii dintre ei, după modelul starului lui Brooklyn Nets, Kyrie Irving, consideră că nu este momentul pentru baschet, ci pentru mobilizare la lupta împotriva nedreptăţii rasiale, după moartea lui George Floyd pe 25 mai.

Sezonul din baschetul profesionist nord-american a fost întrerupt pe 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. După 23 iunie, jucătorii şi personalul echipelor vor fi testaţi din două în două zile până la plecarea în Florida. Cantonamentele de pregătire vor debuta pe 9 iulie.
AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*