Andreea Rosca: ”As vrea sa reusesc sa intru inca o data in topul 300 WTA”

În urmă cu doi ani, Andreea Amalia Rosca a speriat clasamentele WTA, ajungând dupa un salt de 400 de locuri, in 12 noiembrie 2018, pe locul 210 WTA. Au urmat problemele familiale si accidentarile, fapt ce a dus la aproape un an de intrerupere, ajungand acum pe locul 711 WTA. Anul acesta, Andreea, in varsta de 20 de ani, promite o revenire in joc si imbunatatire, coroborate cu o clasare buna. Dealtfel deja de la primul turneu, pe care il joaca in Antalya, se vede ca vrea sa fie un an al reusitelor.

1, Anul 2019 și-a consumat ultima filă, acum, dacă îți rememorezi amintirile acestui an poți să îmi spui cum a fost pe ansamblu întregul an?

A.R.: Anul 2019 pot spune ca a fost plin de “aventuri”, de bucurie si tristete, de iubire si intelegere si de cunoastere personala. Am avut foarte multe de invatat, si chiar daca tenisistic nu a fost cel mai bun an, pe plan personal a fost un an din care am invatat extrem de mult.

2, Care a fost cea mai bună performanță pe care ai obținut-o în 2019, sau cea mai mare realizare?

A.R: Din punct de vedere al tenisului am reusit sa ajung in prima semifinala a unui turneu WTA la dublu. Din punct de vedere personal, am reusit sa depasesc un moment greu din viata mea.

Citeste si:  Patru românce pe tabloul principal de la WTA Miami

3, Din punct de vedere fizic, la ce procentaj consideri că te-ai situat și dacă ai avut probleme medicale serioase?

A.R: Cred ca am avut momente unde am fost chiar si 20% fizic. Am avut ceva probleme medicale, dar din fericire am reusit sa trec cu bine peste toate.

4, La care turneu ți-a plăcut cel mai mult să participi?

A.R: Turneul WTA de 250k din Mexic.

5, Anul acesta care va fi strategia ta și care va fi turneul cel mai important la care dorești să participi?

A.R.: Anul acesta voi incerca sa ma concentrez mai putin pe rezultate, si mai mult pe imbunatatirea jocului. Nu am idee momentan despre cel mai important turneu la care voi participa.

6, Cel mai important moment din anul trecut și cea mai mare dezamăgire?

A.R: Nu mi place sa vorbesc despre dezamagiri, dar pot spune ca cel mai important moment (si cel mai frumos) a fost turneul de la Bucuresti pe terenul semicentral.

7, Obiectivul pe care vrei să îl atingi în acest an, mă refer la clasare?

A.R: As vrea sa reusesc sa intru inca o data in topul 300 WTA.

Instagram: instagram.com/andreearoscaa99/

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*