„Analizele nu sunt bune”: Gaël Monfils, atins la piciorul drept, se întoarce în Europa după abandonarea sa la Montreal

Francezul Gaël Monfils  a revenit după trei luni de absență. Vești proaste pe măsură ce US Open se apropie.

Gaël Monfils, accidentat la piciorul drept, a fost nevoit să renunțe joi în optimile de finală ale Masters 1000 de la Montreal, când a fost condus cu 6-2, 0-2 de britanicul Jack Draper (al 82-lea)

Francezul, locul 20 în lume, a revenit pe terenurile din Canada, după trei luni de absență din cauza unei accidentări la călcâiul drept.

Căzut câteva secunde, a fost ridicat de Draper și arbitrul de pe scaun, care l-au ajutat să se așeze pe un scaun pliant adus în teren, înainte de a se întoarce în cele din urmă pe scaunul său. Și-a îngropat fața în tricoul polo și apoi nu și-a ascuns durerea, când kinetoterapeutul a intervenit pentru a încerca să-l maseze.

Degeaba, parizianul în vârstă de 35 de ani, șchiopătând din nou pe teren pentru a încerca să reia jocul, a avansat mai întâi spre locul său de servire, și după o scurtă discuție, a decis să nu mai continue jocul.

Citeste si:  Irina Bara s-a calificat în sferturile turneului ITF de la Charleston

Această accidentare, dacă constituie o recidivă, ar fi o lovitură mare pentru Monfils, cu puțin peste două săptămâni înainte de US Open, turneu pe care îl prețuiește și pe care și-a făcut obiectivul pentru a doua jumătate a sezonului. Vineri dimineața, „Monf’” a fost pesimist cu privire la sănătatea lui.

După meci, Draper a avut câteva cuvinte pentru Monfils: „Știu cum e să-ți faci o gleznă. Mi s-a întâmplat anul trecut și am revenit. Sper că Gael este bine. Îi doresc tot binele pentru restul sezonului.” Britanicul, care l-a învins cu o zi înainte pe grecul Stefanos Tsitsipas (locul 5), se va opune în sferturi spaniolului Pablo Carreno Busta (locul 23).