„Am vrut să mă rănesc cât mai mult posibil”, povestește Daria Kasatkina despre „perioada sa întunecată”

„Am vrut să mă rănesc cât mai mult posibil”, povestește Daria Kasatkina despre „perioada sa întunecată”

Rusoaica Daria Kasatkina s-a întors dintr-o perioadă de depresie, în care se gândise să-și pună capăt carierei, la doar 21 de ani.

Într-un lung reportaj difuzat de Sports.ru, Daria Kasatkina destăinuie perioada neagră pe care a trăit-o în 2019. După un sezon 2018 foarte reușit, marcat în special de o finală în Indian Wells, un prim sfert de finală în Grand Slam la Roland Garros , un titlu la Moscova și intrarea în top 10 WTA, rusoaica, care pe atunci avea doar 21 de ani, a avut o depresie care a dus până a lua în considerare oprirea carierei sale.

„Nu am spus-o cu voce tare, dar m-am gândit mult timp și serios”, mărturisește ea jurnalistei Sofya Tartakova. În februarie 2019 la Sankt Petersburg, după încă o înfrângere, împotriva lui Vera Zvonareva, antrenorul ei de atunci, belgianul Philippe Dehaes, încearcă să o motiveze. Dar discuția merge prost. „Pentru prima dată în carieră, m-am lovit pe un teren de tenis. Mă palmam, mă loveam cu picioarele cu racheta. Mi-a spus că, dacă nu mă mai bucur să joc tenis, poate că ar trebui să iau în calcul schimbarea locului de muncă, spune Kasatkina. Când a încetat să mai vorbească, l-am întrebat dacă a terminat, mi-am luat lucrurile și am plecat plângând. Nu am părăsit camera mea timp de două zile. Nu am înțeles de ce mi-a spus asta. Sezonul începuse prost (4 înfrângeri consecutive). Că persoana care promisese să mă sprijine mereu de parcă ar face parte din familia mea îmi spune asta, mi-a fost greu să înțeleg. ”

Citeste si:  De Rossi a fost suspendat doua meciuri

Jucătoarea decide apoi să continue să joace până la sfârșitul sezonului, „doar pentru a câștiga bani”, apoi pentru a renunța. Dar două săptămâni mai târziu, în Dubai, Kasatkina se scufundă în depresie. „Pentru prima dată în carieră, m-am lovit pe un teren de tenis”, recunoaște ea. M-am pălmuit, m-am lovit cu pumnul în picioare. Din fericire, nu mi-am rupt nimic. Am vrut să mă rănesc cât mai mult posibil”.

„Când mă întorceam la hotel, mă așezam la duș o oră sau două”, adaugă ea. Nu am vrut să vorbesc cu nimeni. Am vrut să mă rănesc, poate pentru că mă găseam slabă și nu puteam trece peste asta. A fost o perioadă destul de întunecată în viața mea. ”

În turneul următor, la Indian Wells, Daria Kasatkina abia s-a antrenat. Ea a profitat de ocazie pentru a petrece timp cu prietenii săi, jucătorii ruși, precum Karen Khachanov. „Am început să vorbesc cu ei despre dificultățile mele”, explică ea. M-au sprijinit foarte mult. M-a făcut să-mi revizuiesc planurile. Din fericire, nu știu cum să fac altceva decât să joc tenis! Am renunțat la ideea de a-mi opri cariera. ”

Câteva săptămâni mai târziu, Daria Kasatkina va începe o colaborare cu antrenorul spaniol Carlos Martinez. Coborând pe locul 75 în lume anul trecut, își recâștigă treptat cele mai bune sentimente. Urcată pe locul 37 WTA, ea a câștigat deja două turnee în acest sezon, la Melbourne și apoi la Sankt Petersburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.