Alege un server VPS pentru a imbunatati performantele site-ului tau!

Servere VPS

Un VPS este un server virtual privat inchiriat exclusiv pentru site-ul tau. Acesta iti ofera o cantitate stabilita de resurse pe care nu trebuie sa le imparti cu nimeni si care iti confera libertatea de a-ti gestiona caracteristicile dupa bunul plac.

Gazduirea VPS a devenit o alegere din ce in ce mai populara in randul utilizatorilor de Internet deoarece prezinta, in general, un cost mai mic fata de gazduirea dedicata si ofera fiabilitate, securitate si performante mult mai bune fata de gazduirea partajata. Mai mult decat atat, persoanele care opteaza pentru acest tip de hosting au acces root la server. Acest lucru permite instalare de aplicatii si modificari care nu necesita acceptul furnizorului.

Serverele VPS au la baza un sistem de operare virtual care se afla intr-un server principal si utilizeaza tehnologia de virtualizare pentru a furniza resurse dedicate altor servere virtuale. Mediul de gazduire VPS actioneaza ca un server fizic, motiv pentru care multi il compara cu un mini server dedicat.

Care sunt beneficiile gazduirii web pe servere VPS?

  1. Performanta – site-urile care beneficiaza de gazduire pe servere VPS se bucura de latime de banda si spatiu de stocare propria.
  2. Control – ai posibilitatea de a opta pentru un pachet ce ofera acces SSH si root, alaturi de un panou de control intuitiv, ceea ce-ti va permite sa gestionezi contul de gazduire fara sa detii cunostinte tehnice avansate.
  3. Personalizare – gazduirea pe servere VPS pune la dispozitia clientului o gama variata de functii ce pot fi personalizate si care pot fi legate chiar si de sistemul de operare.
  4. Versatilitate – poti implementa ambele sisteme de operare, Linux si Windows, pe acelasi server. Desigur, trebuie sa stii ca fiecare instanta instalata va solicita un cost suplimentar.
Citeste si:  Învaţă cum îţi rezolvi problemele financiare

Unul dintre principalele motive pentru care antreprenorii online opteaza pentru gazduirea pe servere VPS este gradul crescut de securitate comparativ cu gazduirea partajata. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare instanta este izolata fata de celelalte medii de pe server. Contrasteaza cu gazduirea partajata in care mediile impart aceleasi resurse si care pot fi afectate de vulnerabilitati reciproce provenite din upgrade-uri esuate, atacuri externe etc. Este important sa alegi un furnizor calitativ de pe piata care ofera solutii optime de securitate ce includ filtre antivirus, certificari SSL si filtre anti-spam.

Cand ai nevoie de gazduire web pe servere VPS?

  • Preconizezi o crestere substantiala a traficului pe site-ul tau in urmatoarele luni in urma unei campanii de marketing.
  • Compania se extinde dincolo de constrangerile gazduirii partajate.
  • Ai nevoie de un nivel mai mare de securitate si performante mai bune decat ceea ce poate oferi gazduirea shared.

Fiecare solutie de gazduire are propriile sale avantaje si este potrivita pentru diferite etape ale unei afaceri. Serverele VPS sunt considerate avantajoase pentru companiile care sunt constranse de planurile lor de gazduire partajata, dar care nu isi pot permite inca un server dedicat. Nu uita ca pentru fiecare idee pe care vrei sa o exprimi in mediul online va exista o solutie premium care se va mula pe cerintele tale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*