Actualizare privind accidentarea lui Guillermo ‘Memo’ Ochoa: pentru cât timp va fi out portarul Mexicului?

Mexicul nu numai că a fost învins de Honduras în prima manșă din sferturile de finală din Liga Națiunilor din CONACAF, dar l-a pierdut și pe portarul principal, Ochoa.

A fost o noapte de uitat pentru echipa națională a Mexicului împotriva Honduras vineri. Nu numai că au suferit o înfrângere dezamăgitoare cu 2-0 la Tegucigalpa, dar au fost forțați să facă o schimbare mai devreme în poartă după ce numărul unu incontestabil, Guillermo ‘Memo’ Ochoa, a suferit o accidentare.

Fostul portar al Club América, care joacă acum pentru clubul italian Salernitana în Serie A, a fost înlocuit de actualul portar al lui Águilas, de la Club America, Luis Malagón, după doar 22 de minute din prima manșă a sfertului de finală a Ligii Națiunilor CONCACAF, în urma unei coliziuni cu adversarul Anthony ‘Choco’ Lozano.

După ce a primit îngrijire medicală pe teren, Ochoa a vrut inițial să continue, dar a trebuit să se recunoască înfrânt, iar ulterior a fost dus la un spital local pentru a fi verificat, după ce meciul s-a terminat.

Citeste si:  Ernesto Valverde a fost demis de la Barcelona

O declarație făcută sâmbătă de echipa națională a Mexicului a relevat că testele au arătat că portarul de 38 de ani a suferit o „entorsă a articulației acromioclaviculare” și „edem muscular” la umărul drept, cu „să așteptăm și să vedem” în mesaj, legat de timpul său de recuperare.

În general, totuși, acest tip de accidentare durează de obicei între opt până la 16 săptămâni pentru a se recupera complet, ceea ce înseamnă că „Memo” este de așteptat să nu joace timp de cel puțin două luni. El va rata, evident, manșa a doua crucială a confruntării cu Honduras, deși va spera să fie apt pentru finala Ligii Națiunilor CONCACAF (21 și 24 martie), în cazul în care Mexic se califică, sau în play-in-ul Copa América (23 martie).