A încetat din viaţă Leopoldo Luque, unul dintre artizanii primului titlu mondial al Argentinei

A încetat din viaţă Leopoldo Luque, unul dintre artizanii primului titlu mondial al Argentinei

Atacantul argentinian Leopoldo Jacinto Luque, autor a mai multor goluri decisive la Cupa Mondială de fotbal din 1978, câştigată pe teren propriu de selecţionata „Albiceleste”, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 71 de ani, în urma unei crize cardiace, au anunţat surse medicale, citate de AFP.

Fostul jucător al echipelor River Plate şi Union Santa Fe fusese spitalizat la Mendoza, oraş de la poalele Anzilor din vestul ţării, după ce se infectase cu coronavirus.

Luque, autor a 22 de goluri în 45 de selecţii la echipa naţională, a marcat patru goluri la această primă Cupă Mondială câştigată de Argentina, alături de Mario Kempes şi Daniel Passarella.

Citeste si:  Premierul Australiei ameninţă că îl va trimite acasă pe Djokovic dacă derogarea sa este nejustificată

În competiţia organizată sub patronajul juntei militare aflate la putere la acea vreme în Argentina, Luque a adus egalarea în primul meci câştigat cu Ungaria (2-1), a marcat golul victoriei cu Franţa (2-1) şi apoi a înscris o dublă în meciul cu Peru (6-0), care a calificat Argentina în finală.

Argentina a câştigat finala cu Olanda (3-1 după prelungiri) de pe Stadionul Monumental, al clubului River Plate, pe care Luque a strălucit cu „milionarii”, înscriind 75 de goluri în 176 de meciuri şi cucerind cinci titluri de campion al Argentinei.

După retragerea din activitatea de jucător, el a antrenat mai multe cluburi din provincia Mendoza.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte