7 dintre jocurile preferate ale sportivilor în afara terenului

Sportivii sunt recunoscuți pentru performanțele lor fizice, dar competiția nu se oprește atunci când părăsesc terenul de joc. În acele momente de respiro, multe vedete sportive își pun la încercare agilitatea mentală și reflexele prin intermediul anumitor jocuri, despre care vom vorbi în cele ce urmează. Aceste jocuri oferă o modalitate amuzantă și provocatoare de a se relaxa, de a menține competitivitatea și de a dezvolta alte tipuri de abilități.

FIFA, unul dintre cele mai populare jocuri video sportive, îi atrage pe fotbaliștii de toate vârstele. De exemplu, Antoine Griezmann, vedeta echipei Atletico Madrid, este un fan cunoscut al FIFA. La fel și Dele Alli, jucător la Everton. Acest joc permite sportivilor să se bucure de fotbal într-un mediu digital, oferindu-le posibilitatea de a-și conduce propria echipă spre victorie. Practicând FIFA, sportivii se pot bucura de adevărate dueluri digitale cu colegii de echipă sau cu alte vedete ale sportului.

Șahul este un joc care îmbină strategia și tactica, fiind adorat de sportivii care își doresc o provocare mentală în afara terenului de sport. De exemplu, fotbalistul italian Andrea Pirlo a fost un mare admirator al șahului, spunând că îi ajută să se relaxeze și să își păstreze mintea ascuțită. La fel, fostul jucător de baschet NBA Shaquille O’Neal este, de asemenea, cunoscut pentru pasiunea sa pentru șah și chiar a avut ocazia să joace împotriva unor maeștri ai acestui joc.

Gran Turismo, un joc care oferă o simulare realistă a cursei auto, este apreciat de iubitorii de adrenalină și de viteză. Într-un mod care echilibrează realitatea și divertismentul, jucătorii se pot bucura de autoturisme de colecție, de circuite profesionale trecute și prezente, precum și de provocările diverselor tipuri de curse. Pilotul de Formula 1, Lando Norris, a declarat public că se destinde de multe ori practicând acest joc. De asemenea, George Russell, un alt pilot de Formula 1, a menționat adesea că se distrează cu prietenii jucând Gran Turismo. Experiența oferită de Gran Turismo le oferă ocazia de a experimenta cursele dintr-o perspectivă diferită, provocându-i să își dezvolte și să își testeze abilitățile de pilotaj.

Citeste si:  Lewis Hamilton câștigă în fața lui Max Verstappen la Marele Premiu al Portugaliei

Pokerul, un joc de cărți ce îmbină strategia cu psihologia, este preferat de mulți sportivi, care găsesc în el o nouă formă de competiție. Un exemplu este Gerard Pique, fostul fotbalist de mare succes al Barcelonei, a participat la mai multe turnee de poker, demonstrând un talent notabil pentru acest joc. Pe de altă parte, Ramon Colillas, care a avut o scurtă carieră în fotbal, a ales să se concentreze pe poker, unde a devenit unul dintre cei mai respectați jucători la nivel internațional.

Football Manager este un simulator în care utilizatorii preiau rolul unui manager de fotbal, creându-și propria echipă și administrând diverse arii ale unul club sportiv. Pe lângă numărul mare de fotbaliști care practică acest joc, vedetele NBA, LeBron James și Kevin Durant, sunt fanii cunoscuți ai seriei Football Manager, deoarece le permite să-și testeze abilitățile de strategie și de luare a deciziilor într-un context diferit.

NBA 2K, un joc video de baschet, este adorat de mulți baschetbaliști, deoarece le oferă o replică digitală a sportului pe care îl iubesc. James Harden și Giannis Antetokounmpo sunt fanii recunoscuți ai NBA 2K, petrecând mult timp în fața ecranului în afara terenului de joc. În plus, și jucătorul de fotbal Gareth Bale este un fan al seriei NBA 2K, menționând adesea că se simte bine practicând acest joc video.

Rocket League, un joc care combină fotbalul cu mașinile de curse, a captivat o mulțime de sportivi. Printre ei, Sergi Roberto, fotbalist la FC Barcelona, și Thibaut Courtois, portar la Real Madrid, au mărturisit că petrec multe ore jucând acest joc distractiv și rapid. Cu un ritm alert și cu o grafică plină de culoare, Rocket League aduce un strop de nebunie și distracție în universul jocurilor video sportive. Datorită naturii sale competitive și distractive, Rocket League a devenit un mijloc popular de destindere pentru sportivi, care găsesc în acest joc un echilibru perfect între divertisment și competiție.