Rusia isi organizeaza propria Olimpiada

Rusia isi organizeaza propria Olimpiada

Kremlinul a anunţat miercuri organizarea unei competiţii pentru sportivii ruşi excluşi de la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (9-25 februarie) din cauza scandalului de dopaj care a lovit Rusia, informează AFP.

Într-un consiliu de miniştri, Vladimir Putin „a cerut guvernului să decidă organizarea unei competiţii pentru sportivii noştri care n-au fost admişi să participe la Jocurile Olimpice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile de presă din Rusia.

Câştigătorii vor obţine prime echivalente cu cele pentru medaliile olimpice, a precizat Peskov.

Ziarul Izvestia a evocat recent proiectul guvernului de a anunţa un astfel de turneu la Soci, oraşul de la poalele Caucazului care a găzduit JO 2014.

Citeste si:  Udinese îi spune ”adio” lui Luigi Delneri

În 2016, Rusia a organizat, pe un stadion din Moscova, o reuniune pentru echipa sa de atletism, exclusă de la JO de vară de la Rio

În 2016, raportul McLaren, comandat de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), a dezvăluit organizarea acestui sistem instituţionalizat de dopaj în Rusia, în special cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă desfăşurate în 2014 la Soci.

Rusia a fost suspendată de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru dopaj instituţionalizat, dar unii dintre sportivii săi vor fi autorizaţi să participe la competiţia organizată la PyeongChang (Coreea de Sud) sub drapelul olimpic şi în condiţii stricte.

Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sari la bara de unelte