Simona Halep anunta ca nu mai joaca tenis pana la anul

Simona Halep anunta ca nu mai joaca tenis pana la anul

Simona Halep anunta ca nu mai joaca tenis pana la anul

Legendara Simona Halep, numarul 1 mondial in 2022, a anuntat pe Instagram, joi, 15 septembrie, ca nu va mai juca anul acesta, la cateva zile dupa ce a anuntat ca a suferit o operatie la nas si ca va lipsi „cateva saptamani” din circuit.

Stiri sportive pe plan international poti citi si in publicatia 6pm.ro

Halep, de doua ori campioana de GrandSlam, a fost eliminata de la US Open in primul tur in luna august, pierzand in fata ucrainencei calificate, Daria Snigur.

Dupa US Open, Simona a continuat spunand: „Mi-am dat seama ca eram complet epuizata din punct de vedere mental.

 

Avand deja de multi ani probleme de respiratie care s-au agravat in timp, am decis sa urmez sfaturile medicilor mei si sa fac operatia necesara. Nu am putut sa o fac mai devreme pentru ca nu am gasit cele trei luni necesare pentru recuperare, pentru ca tenisul a fost intotdeauna prima prioritate in viata mea. Dar am simtit ca este momentul potrivit sa o fac si de asemenea fa ceva pentru mine ca om.

 

De aceea, am facut si partea estetica, pe care mi-am dorit de mult sa o fac, pentru ca nu-mi placea deloc nasul. Asa ca am facut-o, am rezolvat latura functionala si latura estetica. Nu stiu cat va fi perioada de recuperare, deocamdata ma gandesc doar la recuperare.

 

Ceea ce este cert este ca nu voi mai putea juca in niciun turneu oficial anul acesta. Sezonul 2022 s-a terminat pentru mine. 2022,ai fost un an interesant, plin de toate. Ne vedem pe teren, 2023!! Simt ca mai am multe de facut pe terenul de tenis si mai am niste obiective”.

Citeste si:  Roma Media Day: Halep despre Sabalenka și camaraderie în turneu

 

Simona Halep ia o pauza in tenis ca sa se recupereze dupa operatie

 

Pentru ceea ce s-a intamplat in acest an, poti sa te informezi si din publicatia 6pm.ro

Intr-o postare pe Twitter, Halep a reflectat asupra sezonului sau care a fost plin de suisuri si coborasuri. Romanca noastra, aflata atunci pe locul 20 mondial a inceput sezonul 2022 cu o nota castigatoare, asigurandu-si al 23-lea titlu la Melbourne SummerSeries 1. Ea, totusi, a precizat, in postarea ei de pe Twitter, ca:

 

In februarie, am fost foarte aproape sa opresc tenisul pentru ca nu credeam ca am suficienta putere pentru a reveni in top 10. Treceam prin multe momente de anxietate si credeam ca este timpul sama opresc pentru ca este nesanatos din punct de vedere emotional„.

 

Simona Halep, campioana la Roland Garros 2018 si Wimbledon 2019, care va implini 31 de ani pe 27 septembrie ,a incheiat sezonul 2022 si nu va mai participa la niciun turneu oficial pentru restul anului, nefiind nici pe lista participantelor la turneul WTA 500 de la Ostrava, care va incepe pe 3 octombrie.