Rugby: Franţa a învins Ţara Galilor, în Turneul celor Şase Naţiuni, şi amână decernarea trofeului

Naţionala de rugby a Franţei a reuşit o victorie in extremis sâmbătă seara, pe Stade de France, contra Ţării Galilor, 32-30 (17-17), amânând astfel momentul decernării trofeului ediţiei din 2021 a celei mai importante competiţii cu balonul oval din emisfera de nord.

Dacă Ţara Galilor ar fi câştigat confruntarea de la Paris s-ar fi încununat campioană a turneului cu Mare Şlem, fiind pe primul loc, până sâmbătă seara neînvinsă, având 19 puncte. În urma acestui ultim rezultat însă, galezii au obţinut punctul bonus defensiv, au acumulat 20 de puncte rămânând pe poziţia fruntaşă, dar aşteptând restanţa Franţa-Scoţia, de pe 26 martie, pentru a vedea dacă vor fi câştigători ai competiţiei sau titlul va reveni Franţei.

Reprezentativa ”cocoşului galic” a obţinut cele 5 puncte ca urmare a succesului înregistrat, are în prezent 15 puncte ocupând locul 3, dar în cazul unei victorii cu scoţienii vor intra în posesia trofeului.

Citeste si:  Cartonas rosu anulat lui Muntari

Pe Stade de France, sâmbătă, francezii au punctat prin 4 eseuri, trei transformate, şi concretizarea a două lovituri de pedeapsă.

Galezii au avut trei eseuri, toate transformate, şi au fructificat trei lovituri de pedeapsă.

În alte două partide disputate sâmbătă seara, Scoţia a învins cu 52-10 Italia, iar Irlanda s-a impus în faţa Angliei, vicecampioana mondială, cu 32-18.

După această ultimă etapă, Ţara Galilor este lider, cu 20 de puncte, Irlanda este pe locul 2, cu 15 puncte, Franţa pe 3, cu 15 puncte, Scoţia e pe 4, cu 11 puncte, Anglia pe 5, cu 10 puncte, iar Italia este pe ultima poziţie, cu 0 puncte.

Meciul din etapa a 3-a, dintre Franţa şi Scoţia, a fost amânat ca urmare a cazurilor de coronavirus înregistrate în rândul componenţilor lotului Franţei.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*