Razboiul din Rusia continua sa dea peste cap evenimentele sportive in 2023

Razboiul din Rusia continua sa dea peste cap evenimentele sportive in 2023

Razboiul din Rusia continua sa dea peste cap evenimentele sportive in 2023

Cu cat Razboiul dintre Rusia si Ucraina continua, cu atat consecintele devin din ce in ce mai dureroase. Inca de la data de 4 februarie a anului trecut, cand mii de soldati rusi au trecut frontiera Ucrainei, marcand inceputul unui conflict tumultos, din ce in ce mai multe domenii au inceput sa fie afectate. Printre acestea se numara si sportul, care a suferit modificari importante si care va continua sa se confrunte cu schimbari si in noul an. Printre cele mai importante transformari se numara tensiunile din randul suporterilor care au ajuns la limita, relatiile dintre jucatorii care apartin celor doua tari implicate in razboi, dar si neutralitatea distrusa inca din 2022.

 

Rusia- exclusa din cele mai importante evenimente sportive 

 

Razboiul dintre Rusia si Ucraina a reprezentat sfarsitul neutralitatii sportive. Mai multe organisme de conducere si federatii internationale au luat masuri pentru a exclude Rusia din cele mai mari evenimente sportive sau au supus atletii la conditii stricte pentru a avea voie sa concureze. 

 

De exemplu in cadrul turneului de la Roland Garros, jucatorilor rusi le-a fost permis sa concureze, insa acestia nu au avut voie sa afiseze steagul national sau sa cante imnuri semnificative pentru tara lor.

 

Exista si competitii care au interzis jucatorii din Rusia si Belarus. De exemplu, organizatorii turneului Wimbledon, au decis inca din luna aprilie sa baneze sportivii rusi, ca raspuns in fata invaziei Ucrainei. 

Citeste si:  Ştafeta torţei olimpice a Jocurilor Olimpice din China fără public

 

Ce schimbari se intampla pe piata financiara afecteaza evenimentele sportive?

 

Sportivii talentati carora li s-a interzis sa participe la diferite competitii importante pierd sume mari de bani. Din cauza razboiului dintre Rusia si Ucraina, sportul va avea de suferit si in anul care urmeaza, existand in continuare o multime de amanari de evenimente, pierderi de bani sau neintelegeri intre jucatori. Afla si mai multe informatii despre ce se intampla pe piata financiara!

 

Tensiuni intre jucatorii rusi si cei ucraineni 

 

Diversi antrenori semnaleaza tensiunile din vestiare dintre jucatorii ucraineni si cei rusi. Cu siguranta pentru acestia poate fi destul de dificil sa continue sa colaboreze pe teren si in timpul antrenamentelor, insa cu totii inteleg cat de necesare sunt compromisurile in asemenea momente. Jucatorilor rusi li se pun deseori etichete, ceea ce le ingreuneaza situatia. De multe ori ei se simt rusinati si incearca din rasputeri sa-si continue parcursul in lumea sportului.

 

Cu cat tensiunile dintre Rusia si Ucraina vor continua, cu atat consecintele vor fi din ce in ce mi dureroase. Lumea sportului are si ea de suferit din cauza razboiului inceput inca din luna februarie a anului trecut. Sportivilor rusi talentati nu le mai este permis sa joace, acestia pierd sume foarte mari de bani, sunt priviti cu competitiile sunt amanate, iar bugetele cluburilor sportive scad.