Olympique Lyon, depunctată după incidentul de la derby-ul cu Olympique Marseille

Liga franceză de fotbal (LFP) a decis să-i retragă un punct în clasamentul din Ligue 1 echipei Olympique Lyon, ca urmare a incidentului care a dus la oprirea meciul său de pe teren propriu cu Olympique Marseille, la scurt timp după fluierul de start, informează DPA.

Partida de la Lyon, programată pe 21 noiembrie, a fost oprită în minutul 5, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.

La aproape două ore de la întreruperea jocului, arbitrul a decis să pună capăt definitiv partidei, „considerând că securitatea jucătorilor nu este asigurată”.

Organismul disciplinar al LFP a decis, totodată, ca partida să se rejoace pe stadionul Groupama din Lyon, fără spectatori în tribune.

Citeste si:  Doi jucători importanţi pentru Chelsea, accidentaţi pentru o lună

„Este inadmisibil. Este intolerabil ca actorii jocului să poată fi atacaţi în acest fel”, afirmase după incidentul respectiv Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, după ce mai multe incidente de acest fel au avut loc pe stadioanele din Ligue 1 de la debutul sezonului.

„Liga (franceză de fotbal) va trebui, cu siguranţă, să-şi clarifice regulamentul, pentru ca un astfel de act de agresiune asupra unui jucător să ducă la oprirea automată a meciului”, a adăugat Mărăcineanu.

Guvernul francez a anunţat că va analiza măsurile necesare pentru combaterea violenţei pe stadioane cu responsabilii fotbalului francez, primele rezultate ale acestor discuţii fiind aşteptate în zilele următoare.
AGERPRES