FIFA a deschis o anchetă împotriva a trei jucători ruşi, suspectaţi de dopaj

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a deschis o anchetă disciplinară împotriva a trei jucători ruşi, suspectaţi că au încălcat codul antidoping în 2013, transmite agenţia rusă Interfax, care citează Federaţia rusă de fotbal.

Numele jucătorilor nu au fost dezvăluite, dar este vorba de doi bărbaţi şi o femeie, care însă nu au jucat la primele reprezentative ale Rusiei.

”Federaţia rusă de fotbal a primit informaţia de la FIFA privind deschiderea unor cazuri disciplinare”, se arată într-un comunicat.

Sportul din Rusia a fost zguduit în ultimii ani de numeroase cazuri de dopaj. Un raport comandat în 2015 de Agenţia Mondială Antidoping a găsit dovezi despre un sistem de dopaj în masă în rândul sportivilor ruşi.

Citeste si:  Simona Halep s-a calificat după un meci dramatic în optimile turneului Australian Open

Rusia a fost interzisă pentru doi ani din competiţiile internaţionale majore, dar sportivii săi vor putea concura sub drapel neutru, dacă nu au fost sancţionaţi niciodată pentru dopaj, conform deciziei adoptate de TAS pe 17 decembrie.

Măsurile dictate împotriva Rusiei, care vor fi valabile până la 16 decembrie 2022, includ Jocurile Olimpice de la Tokyo, din această vară, precum şi Olimpiada de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, dar nu şi Jocurile de la Paris, din 2024.

AGERPRES

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*