Cat de pasionati mai sunt romanii de schi?

Cat de pasionati mai sunt romanii de schi

Cat de pasionati mai sunt romanii de schi

In tara noastra exista mai multe statiuni montante, vizitate atat de romani, cat si de turisti internationali. In cele mai multe cazuri, oamenii isi programeaza vacante atunci cand vremea se anunta cat mai prielnica pentru schi, activitatea aflata in topul preferintelor acestora.  Daca vrei sa afli cat de pasionati mai sunt romanii de schi, care sunt principalele partii pe care acestia le viziteaza, atat in tara cat si in afara, dar si de ce statiunile montane au fost fortate sa inchida o parte din partii, continua sa citesti acest articol! 

Mai merg romanii la schi?

Ranca, Busteni, Sinaia si Azuga sunt doar o parte dintre statiunile pe care romanii doritori de distractie la schi aleg sa le viziteze in fiecare iarna. In timp ce incepatorii opteaza spre partii mai usoare, cum ar fi cele de la Ranca, avansatii au curaj sa se avante si pe partia dificila de la Azuga, unde au parte de adevarate provocari. 

Voia buna de pe partie este nelipsita! Schiorii sunt intotdeauna nerabdatori sa ajunga sa isi exerseze abilitatile pe schiuri, sa invete noi miscari si sa se distreze alaturi de prieteni si familie, practicand sportul lor preferat. 

Stirile zilei sportive mentioneaza ca mai multe partii din Europa au fost inchise din cauza lipsei zapezii

Stirile zilei sportive afirma ca Austria este una dintre  tarile ale caror statiuni de schi au fost inchise sau si-au redus activitatea, din cauza temperaturilor prea blande. De asemenea, asociatia Domaines skiables de France, reprezentanta a firmelor care exploateaza aproximativ 250 de statiuni de schii, mentioneaza ca mai putin de jumatate din partii au fost deschise in luna ianuarie a anului 2022. 

Citeste si:  Nouă motive pentru a urmări Superbowl

Chiar si anumite competitii au fost anulate, din cauza conditiilor meteo care nu i-au avantajat pe schiori. Printre acestea se numara si a patra etapa a cursei auto E-Trophée Andros, care trebuia sa se desfasoare la Tignes (Savoia) in perioada 13-14 ianuarie, dar si cea de a 39-a editie a cursei de sanii trase de caini numita Retrodica.

Romanii se distreaza la schi in fiecare an 

In fiecare an, indiferent de cate partii sunt deschise, romanii nu rateaza ocazia de a se urca macar o data pe schiuri si de a testa zapada. Iarna de iarna, in varful partiilor,  turistii  se distreaza, rad, se bucura de muzica si de ninsoare, in timp ce isi asteapta randul la teleschi. Frigul nu reprezinta niciodata un obstacol pentru copiii si adultii hotarati sa profite la maxim de zilele de vacanta,  de partiile distractive si de ciocolata calda sau vinul fiert ale caror arome pot fi savurate cel mai bine numai la poalele muntilor.