UEFA vrea un mercato armonizat în Europa cu închiderea pe 5 octombrie

UEFA vrea un mercato armonizat în Europa cu închiderea pe 5 octombrie

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a îndemnat, joi, ansamblul federaţiilor europene să-şi armonizeze datele de mercato de vară, cu închiderea perioadei transferurilor pe data de 5 octombrie, în urma unei reuniuni a Comitetului său Executiv, informează AFP.

Reunit începând de miercuri într-o videoconferinţă, Comitetul Executiv al UEFA a „îndemnat federaţiile membre să adopte o dată de închidere a viitorului mercato de vară armonizată, această dată fiind fixată pe 5 octombrie”, a indicat instanţa continentală într-un comunicat.

Data limită de înregistrare a jucătorilor pentru faza grupelor din competiţiile europene intercluburi pentru sezonul 2020/2021 a fost fixată pentru 6 octombrie, a transmis UEFA.

Perioada de vară as transferurilor, care trebuie să dureze trei luni, a fost amânată în Europa din cauza pandemiei de coronavirus, care a întrerupt campionatele în martie.

Competiţiile s-au reluat în majoritatea ţărilor, inclusiv în Germania, Italia, Spania, Anglia şi Portugalia, dar nu şi în Franţa şi Olanda.

Săptămâna trecută, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a modificat regulamentele privind ferestrele de transferuri pentru a lua în calcul îndelungata întrerupere a competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus, autorizând sub anumite condiţii fereastra estivală care se suprapune cu finalul campionatelor 2019-2020 reprogramate în timpul verii.

În timp normal, fereastra estivală de transferuri nu debuta decât odată încheiat sezonul precedent. Şi aparţine fiecărei federaţii naţionale să-şi fixeze datele celor două mercato (vară şi iarnă), în cursul cărora sunt autorizate mişcările de jucători dintr-o ţară în alta.

Această decizie permite cluburilor încă angajate în campionatele lor pe durata verii să înregistreze în acelaşi timp noi jucători. Dar aceşti jucători nu vor putea fi aliniaţi la meciurile oficiale decât la partidele din sezonul 2020-2021, nu pentru cel în curs.

Uniunea Europeană de fotbal (UEFA) a anunţat miercuri că faza finală a Ligii Campionilor va avea loc la Lisabona în luna august, cu un turneu cu opt echipe. Meciurile se vor desfăşura pe stadioanele echipelor Benfica şi Sporting Lisabona.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.