Turneul preolimpic de fotbal feminin a fost mutat din China în Australia din cauza epidemiei de coronavirus

Turneul preolimpic de fotbal feminin a fost mutat din China în Australia din cauza epidemiei de coronavirus

Federaţia de fotbal din China (CFA) a informat Confederaţia asiatică de fotbal că renunţă să mai găzduiască turneul preolimpic de fotbal feminin din cauza epidemiei de coronavirus care se extinde în ţară, relatează EFE.

Oraşul Wuhan urma să organizeze iniţial turneul, între 3 şi 9 februarie, cu participarea selecţionatelor feminine din Australia, China, Taiwan şi Thailanda. Din cauza epidemiei cu coronavirus care a izbucnit chiar la Wuhan, turneul a fost mutat provizoriu la Nanjing, dar CFA a luat decizia să renunţe la organizarea competiţiei.

Federaţia australiană de fotbal a oferit oraşul Sydney ca alternativă şi aici se vor disputa meciurile din turneul preolimpic Grupa B. Primele două clasate de aici vor juca cu primele două clasate din Grupa A, în care sunt repartizate Coreea de Sud, Myanmar şi Vietnam. În urma celor două meciuri de baraj, care se dispută tur-retur, învingătoarele obţin biletele la JO 2020. Japonia este calificată direct în calitate de gazdă a olimpiadei.

Noul tip de coronavirus, reperat în luna decembrie într-o piaţă de fructe de mare şi peşte din Wuhan, se transmise pe cale respiratorie. Virusul s-a propagat şi a fost diagnosticat deja în afara graniţelor Chinei, în Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Taiwan şi Statele Unite.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.