Turneul de la Roland Garros, singura competiţie pe zgură pentru Roger Federer în 2020

Turneul de la Roland Garros, singura competiţie pe zgură pentru Roger Federer în 2020

Roger Federer va avea o singură apariţie pe zgură în acest sezon, la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, a anunţat agentul tenismanului elveţian, citat de agenţia Reuters.

Campionul din Ţara Cantoanelor a sărit peste sezonul pe zgură în 2017 şi 2018, iar anul trecut a participat la doar două competiţii pe această suprafaţă, înainte de sosi la Paris pentru a lua parte la Internaţionalele Franţei.

Au existat speculaţii conform cărora Federer va include turneele Masters 1.000 de la Madrid şi Roma, ambele pe zgură, însă agentul său, Tony Godsick, a precizat că acest lucru nu se va întâmpla.

„După cum arată programul său, el intenţionează să joace doar la Roland Garros”, a declarat Godsick.

În vârstă de 38 ani, Federer a tăiat din calendarul său mai multe turnee în ultimii ani, cu scopul de a-şi menaja corpul şi a-şi prelungi cât mai mult cariera.

Spre deosebire de marii săi rivali, spaniolul Rafael Nadal şi sârbul Novak Djokovic, jucătorul elveţian, deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (20), a optat să nu participe la ediţia inaugurală a competiţiei pe echipe ATP Cup, desfăşurată în Australia, preferând să petreacă mai mult timp alături de familia sa, înainte de a începe al 22-lea său sezon în circuitul profesionist.

El a venit luna trecută la Australian Open fără să dispute niciun meci oficial de la Turneul Campionilor, desfăşurat în noiembrie la Londra, însă a reuşit totuşi să ajungă până în semifinale la Melbourne, unde s-a înclinat în faţa viitorului campion, Novak Djokovic.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.