Tribunalul Uniunii Europene a anulat decizia contra cluburilor spaniole Valencia şi Elche

Tribunalul Uniunii Europene a anulat decizia contra cluburilor spaniole Valencia şi Elche

Tribunalul Uniunii Europene a anulat joi decizia Comisiei Europene de la Bruxelles care a obligat cluburile spaniole de fotbal Valencia şi Elche să returneze milioane de euro din ajutoare publice, considerate până atunci ilegale, relatează AFP.

Într-un comunicat, Tribunalul Uniunii Europene a precizat că decizia Comisiei Europene ”este viciată de mai multe erori de evidente de evaluare”. Cluburile Valencia şi Elche au fost silite, după o anchetă finalizată în iulie 2016, să returneze sumele de 20,4 milioane euro respectiv 3,7 milioane euro guvernului spaniol.

Ancheta a plecat de la garanţiile acordate de o instituţie publică care au favorizat acordarea de împrumuturi pentru trei cluburi aflate în dificultate financiară: Valencia, Hercules Alicante şi Elche.

”Graţie acestor garanţii publice, cluburile au reuşit să obţină împrumuturi în condiţii foarte avantajoase, iar finanţarea publică nu este legată de niciun plan de restructurare vizând procedura de a le transforma în cluburi viabile”, a estimat la timpul respectiv Comisia Europeană.

Tribunalul Uniunii Europene a apreciat că ancheta a cuprins mai multe erori de apreciere şi a decis anularea deciziei în cazul cluburilor Valencia şi Elche.

În martie 2019, justiţia europeană a anulat o altă decizie a Comisiei Europene contra clubului Hercules, care trebuia să ramburseze 6,1 milioane euro.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.