Toate arenele sportive au fost finalizate, anunţă organizatorii JO 2020

Toate arenele sportive permanente care urmează să găzduiască întrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo au fost finalizate, cu mai mult de patru luni înaintea startului competiţiei, au anunţat organizatorii, în timp ce propagarea noului coronavirus pune sub semnul întrebării desfăşurarea evenimentului aşa cum este prevăzut, informează AFP.

Centrul acvatic de la Tokyo, ultima arenă aflată în construcţie şi care va fi utilizată pentru probele de înot, sărituri şi înot sincron, „a fost finalizat în termenul fixat, sfâşitul lunii februarie”, potrivit unui comunicat dat publicităţii vineri.

Centrul respectiv, care va putea găzdui 15.000 de spectatori, a costat 523 milioane dolari (465 milioane euro), iar inaugurarea sa este programată pentru data de 22 martie.

În total, 43 de instalaţii sportive – 8 arene noi permanente, 23 de facilităţi deja existente şi 10 instalaţii temporare – vor fi utilizate la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo (24 iulie – 9 august), conform Xinhua.

Anunţul finalizării Centrului acvatic vine într-un moment în care calendarul sportiv internaţional a fost puternic perturbat de epidemia de coronavirus, ridicând semne de întrebare în privinţa desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a asigurat săptămâna aceasta că o amânare sau o anulare a Jocurilor „nu a fost menţionată” în cadrul reuniunii biroului executiv al CIO.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.