TAS a ratificat suspendarea promovării şi retrogradării în campionatul Mexicului

TAS a ratificat suspendarea promovării şi retrogradării în campionatul Mexicului

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a ratificat suspendarea promovării şi retrogradării în campionatul Mexicului pentru următoarele şase sezoane, a anunţat Federaţia mexicană de fotbal (FMF), citată de EFE.

Decizia TAS a fost anunţată joi, după analizarea apelului înaintat de trei cluburi din liga secundă mexicană, Universidad Guadalajara, Venados de Yucatan şi CF Correcaminos.

Pe data de 24 aprilie, FMF a hotărât, cu ocazia unei adunări extraordinare, suspendarea promovării şi retrogradării în fotbalul naţional pentru următoarele şase sezoane, începând cu 2020-2021, din cauza problemelor economice cu care se confruntă echipele de liga secundă, pentru care a solicitat un ajutor financiar pentru ieşirea din criză, după cum a explicat preşedintele Federaţiei mexicane, Enrique Bonilla.

În urma suspendării promovării şi retrogradării, liga secundă mexicană s-a restructurat, şi-a schimbat numele şi-a transformat într-o competiţie care să permită promovarea jucătorilor mexicani sub 23 de ani, punându-se restricţii pentru fotbaliştii străini.

Pe lângă suspendarea promovării şi retrogradării, FMF a promis că va oferi echipelor din liga a doua suma de 20 milioane pesos (aproximativ 993.257 dolari) pe sezon pentru cheltuieli de funcţionare, inclusiv salarizarea fotbaliştilor. Ajutorul economic se va plăti din amenzile care se vor aplica ultimelor trei echipe din clasamentul primei divizii mexicane, la finalul fiecărui sezon.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.