TAS a confirmat apelul depus de Manchester City contra excluderii din cupele europene

TAS a confirmat apelul depus de Manchester City contra excluderii din cupele europene

Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) a confirmat miercuri că Manchester City a făcut recurs la sancţiunea de excludere pentru doi ani din cupele europene dictată de UEFA din cauza încălcării fair-play-ului financiar, relatează Reuters.

UEFA a sancţionat Man City pe 14 februarie cu o amendă de 30 milioane euro şi suspendarea din competiţiile europene pe o durată de doi ani din cauza încălcării regulamentului cunoscut ca fair-play-ul financiar. UEFA a descoperit că sumele provenind din sponsorizări au fost supraevaluate în perioada 2012-2016 şi că gruparea engleză a refuzat să coopereze la desfăşurarea anchetei. City contestă însă sancţiunile UEFA şi susţine că nu a greşit cu nimic.

Campioana Angliei nu va mai putea juca următoarele două sezoane în Liga Campionilor sau în Europa League. Man City este controlat în proporţie de 77% de Abu Dhabi United Group, deţinut de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan.

TAS nu a precizat data când va fi judecat acest caz, dar procedura constă în analizarea documentelor scrise ale celor două părţi şi stabilirea componenţei unei comisii de arbitraj. Urmează apoi audierile, care pot avea loc cu uşile închise sau în public, dacă părţile cad de acord.

Fair-play-ul financiar a fost introdus din anul 2011 cu obiectivul de a stopa cluburile să acumuleze pierderi prin cumpărarea de jucători. Cluburile nu pot cheltui mai mulţi bani decât obţin din veniturile proprii.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.