TAS a amânat pe teremen nedefinit apelul Rusiei contra suspendării pe patru ani

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a amânat pe termen nedefinit, din cauza pandemiei de coronavirus, apelul Rusiei împotriva suspendării pe patru ani din competiţiile internaţionale majore, inclusiv Jocurile Olimpice, relatează DPA.

Iniţial, TAS a programat audierile la sfârşitul lunii aprilie şi desfăşurarea lor cu uşile închise. Un verdict era aşteptat înaintea JO 2020 de la Tokyo, care între timp au fost amânate cu un an.

TAS a precizat pentru DPA că audierea în acest caz va depinde de dezvoltarea pandemiei cu virusul Covid-19: ”Din acest motiv, datele audierii au fost discutate cu părţile implicate, dar nu au fost stabilite”.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a suspendat Agenţia Rusă Antidoping (RUSADA) pentru patru ani, din cauză că laboratorul antidoping de la Moscova a manipulat unele fişiere înainte de predarea lor către investigatori.

În urma acestei decizii, Rusia nu va putea fi prezentă la JO de vară de la Tokyo, din 2020, şi nici la Olimpiada de iarnă de la Beijing, din 2022. Agenţia Mondială Antidoping a reamintit totuşi că, în ciuda excluderii Rusiei, atleţii ruşi vor putea participa sub drapel neutru la competiţii, cu condiţia să dovedească faptul că nu sunt implicaţi în această vastă afacere de dopaj.

Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) şi PyeongChang (2018), din cauza scandalului de dopaj declanşat în urmă cu patru ani.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.