Supercupa Europei va fi o probă test pentru revenirea publicului, afirmă Ceferin

Supercupa Europei va fi o probă test pentru revenirea publicului, afirmă Ceferin

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a asigurat că Supercupa Europei la fotbal, programată luna aceasta la Budapesta, în prezenţa unui număr limitat de spectatori, va fi o probă test în vederea revenirii publicului pe stadioane, informează agenţia EFE.

„Nu totul este normal, dar în curând va fi normal. În urmă cu şase luni totul s-a oprit, dar acum suntem aici. Trebuie să fim optimişti, fotbalul este puternic. Supercupa de la Budapesta va fi o probă test, care ne va ajuta să înţelegem ceea ce putem face”, a afirmat Ceferin marţi, în discursul său în faţa Adunării generale a Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA).

Puskas Arena din capitala Ungariei va găzdui, pe 24 septembrie, duelul dintre Bayern Munchen şi FC Sevilla, recentele câştigătoare ale Ligii Campionilor, respectiv Europa League. Meciul se va disputa în prezenţa spectatorilor, care vor ocupa însă doar 30% din capacitatea arenei, fiind un test în vederea revenirii publicului în tribune la partidele din cupele europene precum şi competiţiile naţionale, după criza generată de pandemia de coronavirus.

Ceferin, care s-a adresat cluburilor prin videoconferinţă, şi-a exprimat totodată „mândria” pentru că a putut încheia competiţiile continentale intercluburi reluând totodată Liga Naţiunilor, sarcină la care UEFA a început să lucreze încă de la începutul pandemiei, care a forţat amânarea cu un an a EURO 2020.

„Dacă aş fi dormit timp de câteva luni, atunci când m-aş fi trezit aş fi putut crede că suntem într-un film, dar nu suntem într-un film. Situaţia dificilă îmi oferă o motivaţie suplimentară. Trebuie să fim optimişti. Dacă vom fi uniţi, fotbalul va câştiga”, a adăugat preşedintele UEFA.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.